En Sıcak Konular

Çankaya'da edebi ziyafet

22 Ocak 2008 13:38 tsi
Edebiyatın önde gelen isimleri 'Çankaya Sofraları' çerçevesinde 4 Şubat'ta Abdullah Gül ile biraraya gelecek. Elif Şafak, Adalet Ağaoğlu, Selim İleri, Hilmi Yavuz, Doğan Hızlan ve Rasim Özdenören yemeğe katılacak isimler.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başlattığı "Çankaya Sofraları" geleneği çerçevesinde ikinci öğle yemeği davetini edebiyat dünyasından ünlü isimlere yaptı. Gül'ün 4 Şubat'taki sofrasında, Elif Şafak, Adalet Ağaoğlu, Selim İleri, Hilmi Yavuz, Doğan Hızlan ve Rasim Özdenören yer alacak.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Gül'ün davetini, edebiyat ve eleştiri dünyasından bu altı isme, kendileriyle bire bir konuşarak iletti. Edebiyatçılar, Gül'ün bu davetini memnuniyetle kabul ettiklerini Köşk'e bildirdi.
Gül, ilkini 28 Kasım 2007'de gerçekleştirdiği "Çankaya Sofrası"nda, akademi dünyasından Prof. Dr. Talat Halman ve Prof. Dr. Halil İnalcık ile buluşmuştu. Şafak, Ağaoğlu, İleri, Yavuz, Hızlan ve Özdenören, 4 Şubat'ta saat 12.30'da Çankaya Köşkü'nde ağırlanacak.

Aynı sofrada buluşacaklar

Gül, ünlü edebiyat eleştirmeni ve Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan ile Yeni Şafak gazetesinde yazıları yayımlanan öykü yazarı Rasim Özdenören'i aynı masada buluşturacak. Romanları, öyküleri ve oyunlarıyla Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan 1929 doğumlu Adalet Ağaoğlu ile Devlet Sanatçısı unvanına sahip, hikâyeleri ve romanlarıyla tanınmış yazar Selim İleri, altı davetli arasında yer aldı.
"Baba ve Piç" kitabıyla büyük tartışma yaratan, son eseri "Siyah Süt" ile yeniden gündemde olan Şafak ile Zaman gazetesinde zaman zaman edebi eleştiriler de yazan, şiir ve denemeleriyle Türk edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Hilmi Yavuz da aynı sofrada bulunacak.

Pamuk gelecek aylarda

Edebiyat dünyasını buluşturan sofrada, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'un olmaması dikkat çekti. Yurtdışında bulunan Pamuk'un, önümüzdeki aylarda Çankaya Köşkü'nde ağırlanacağı öğrenildi.

Milliyet



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs