En Sıcak Konular

Hıncal Uluç’a 1 ay hapis cezası

22 Ocak 2008 18:15 tsi
Gazeteci Hıncal Uluç, bir yazısında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’e hakaret ettiği gerekçesiyle 898 YTL cezaya çarptırıldı.

Gazeteci Hıncal Uluç’un 16 Haziran 2004 tarihinde Sabah Gazetesi’nde yayınlanan “Antalya’da Bir Vali” başlıklı yazısındaki ifadeleri nedeniyle Vali Alaaddin Yüksel’in suç duyurusunda bulunması üzerine açılan kamu davası Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesinde sonuçlandı.

Mahkeme, Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yener Ünver ve Doç. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Araştırma Görevlisi Selman Dursun’dan oluşan bilirkişi kurulunun raporunu dikkate alarak, Hıncal Uluç’un yazısında, eleştiri sınırlarını aştığı ve Vali Yüksel’e hakaret ettiği kanısına vardı.

Hakim Mehmet Ali Bozkurt, kararında Uluç’un, Vali Yüksel’e, görevinden dolayı hakarette bulunduğuna yer vererek, sanığın kişiliği, işlenen suçun işleniş zaman ve yeri ile gerçek olmayan haber nedeniyle suçun yarattığı anarşik, huzur ve güven bozucu etkisi ile sanığın savunmalarındaki samimiyetsizlik ve kastındaki yoğunluğun birlikte değerlendirilerek 1 ay 5 gün hapis ve 513 YTL cezaya çarptırılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Hapis cezası, yasalar uyarınca günlüğü 11 YTL’den 385 YTL para cezasına çevrildi ve Uluç’un toplam 898 YTL adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmedildi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’in Avukatı Bekir Çıragöz AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesinin kararının Yargıtay tarafından da onaylanarak kesinleşmesi halinde, Vali Yüksel’in Hıncal Uluç aleyhine manevi tazminat talebiyle dava açacağını söyledi.

ntvmsnbc.com



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs