En Sıcak Konular

Kayıp Üsteğmene ne oldu?

22 Ocak 2008 20:02 tsi
Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon dönüşünde 2 Aralık 2007'de dağda bir karakolda verilen mola sırasında kaybolan doktor Üsteğmen Fatih Uluğ’dan hâlâ haber yok.

Üsteğmenin annesi Nejla Uluğ, haftada iki gün Jandarma Genel Komutanlığı’na giderek oğlunun durumunu sorduğunu belirterek, “Ancak şu ana kadar oğlumdan bir haber yok. Oğlumun PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldığına inanıyorum'' dedi.

Ankara Dikmen’de oturan üsteğmenin anne-babası Nejla-Ahmet Uluğ çifti oğullarının firar etmediğini söylediler. Anne Nejla Uluğ, oğlunun firar ettiği yönünde çıkan haberlere tepki gösterirken, “Oğlum kendi isteğiyle askere katıldı. Ayrıca eğer firar etseydi niye dağda etsin. Üzerinde kimliği, pasaportu, hiçbir şeyi yokken firar etmesinin bir mantığı var mı? Eğer böyle bir niyeti varsa birliğine gelir eşyalarını, laptop bilgisayarını, kimliğini, pasaportunu alır öyle firar ederdi. Oğlum firar etmedi, başına bir şeyler geldi'' dedi.
     
MAAŞI YATTI

Oğlunun maaşının yattığını da kaydeden anne Necla Uluğ, “Eğer oğlum firar etseydi maaşı yatırılır mıydı? Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı da oğlumun firar etmediğine inanıyor ki maaşını yatırıyorlar, aksi halde askeriyeyle ilişiği kesilirdi'' diye konuştu.

Oğlunun yaşadığına inandığını kaydeden Anne Uluğ, “Oğlumun PKK’lılar tarafından kaçırıldığına inanıyorum. Yoksa bugüne kadar kesin bir haber alınırdı. Şehit düşseydi veya kaçsaydı mutlaka bulunurdu. Oğlum doktordu, PKK’lılar onu kaçırıp ondan faydalanıyorlardır. Yaralılarını, hastalarını oğluma tedavi ettiriyorlar diye düşünüyorum. Oğlum kesin kötü niyetli insanların eline düştü, yoksa bugüne kadar ortaya çıkardı'' dedi.
     
GÖZYAŞI DÖKÜP, DUA EDİYORUM

Oğlunun kaybolduğu 2 Aralık 2007 tarihinden beri her gün gözyaşı döküp, onun için dua ettiğini kaydeden Nejla Uluğ, “Hala yaşadığına inanıyorum. Haftada iki gün Jandarma Genel Komutanlığı’na gidip oğlumdan bir haber olup olmadığını soruyorum. Ancak şu ana kadar oğlum ile ilgili hiçbir bilgi yok. Yine umutla bekliyorum, her gün dua ediyorum. İnşallah Allah oğlumu bize bağışlar'' diye konuştu.

Oğlunun eşi Feray Uluğ ile geçinemediği ve bu nedenle bunalıma girdiği yönünde çıkan haberlere de tepki gösteren anne Uluğ, aile olarak gelinleriyle hiçbir sorunlarının olmadığını söyledi.
     
OLAYIN GELİŞİMİ

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı"nda görev yapan tabip üsteğmen Fatih Uluğ, 2 Aralık 2007 tarihinde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan bir operasyon sonrasında bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Operasyonun yapıldığı kırsal alanda yapılan tüm aramalara rağmen Uluğ’un izine rastlanmamıştı. Evli ve 23 aylık Pelinsu adında kız çocuğu babası olan Fatih Uluğ, tıp eğitiminin ardından vatani görevini tamamladıktan sonra jandarmaya başvurarak 3 aylık bir kurstan sonra sözleşmeli subay olarak göreve başlamıştı.
 



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs