En Sıcak Konular

Davos Zirvesi piyasa krizinin gölgesinde

23 Ocak 2008 09:20 tsi
Siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin toplandığı Davos Zirvesi bugün başlıyor. Zirve gündemini, piyasalarda yaşanan krizin işgal etmesi bekleniyor.

Dünyanın önde gelen siyaset ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren Davos Zirvesi, İsviçre'nin karla kaplı Davos kasabasında başlıyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlediği zirveye, ünlü politikacılar, işadamları ve üst düzey yöneticilerden oluşan yaklaşık 2500 kişinin katılması bekleniyor. Gözlemciler, zirvenin açıklanan gündeminin “İşbirliğine Dayalı Yeniliğin Gücü” olduğunu ancak toplantıların, ABD'nin resesyona gireceği endişesiyle son günlerde küresel piyasalarda yaşanan büyük dalgalanmanın gölgesinde kalacağını belirtiyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab, Davos'ta, ABD'deki kredi krizinin ardından küresel alanda beliren tehditler, enerji üreten ülkelerden enerji tüketen ülkelere sermaye transferi ve enflasyon eğilimlerin ele alınacağını kaydetti.

TÜRKİYE'DEN ÜST DÜZEY KATILIM

Davos Zirvesi'ne Türkiye'den Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile üst düzey bürokratlar katılacak.


113 bakan katılacak

İsviçre'nin Davos kasabasında 23-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek toplantılara dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli bir katılım olacak. 88 ülkeden toplam 2 bin 500 katılımcının beklendiği 2008 Davos toplantılarının ana teması, “İşbirliğine Dayalı Yeniliğin Gücü” olacak. 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanı düzeyinde temsil edileceği Davos'ta 113 bakan da yer alacak. Katılımcılar arasında Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref, ABD Dışişleri Bakanı Rice, İngiltere eski Başbakanı Blair, Bill Gates, Ürdün Kraliçesi Rania ve Bono da bulunuyor.


Erdoğan Davos'a gitmekten vazgeçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos programı iptal edildi. Erdoğan, ziyaretini yoğun çalışmaları nedeniyle iptal ettiğini belirterek, “2-3 gün ayırmam buradaki çalışmalarım için sıkıntı doğuracaktı. Bundan dolayı gitmiyorum” dedi.


yenişafak



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs