En Sıcak Konular

Uzanların kayıp dosyası bulundu

23 Ocak 2008 10:29 tsi
Uzanların kayıp dosyası bulundu Uzan Operasyonu'nda her yerde aranan ama bir türlü bulunamayan kritik dosya nihayet bulundu.

El konulan İmar Bankası'nın kayıp 'beck-up'ları (yedekleme dosyaları) 4 yıl aradan sonra bulundu. Uzanlar'ın kaçırdığı iddia edilen, hesapların kaydedildiği beck-up kasetleri, daha önceki aramalarda bakılıp kapısı mühürlenen bir odada ele geçirildi.

Beckupların bulunması üzerine Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Kayıp 'back-up'lar TMSF'nin satılığa çıkardığı, İmar Bankası'nın merkez binası olan Mecidikeköy'deki Rumeli Holding binasının içinde bulunan eşyaların taşınması sırasında bulundu.

Daha önce polisler tarafından aranan ve arama sonucunda bir şey olmadığına kanaat getirilip mühürlenen odadan İmar Bankası'nın kayıp back-upları çıktı. Bu gelişme üzerine Şişli Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan hemen İmar Bankası'nın eski genel merkezi olan binaya gelerek mühürlü odada ele geçirilen back-upları teslim aldı. Savcılık ve konusunda deneyimli görevliler tarafından beck-upların çözümü için çalışmalar başlatıldı.

SAVCI DAVA AÇMIŞTI

İmar Bankası'na el konulmasının ardından arama için Rumeli Holding'e gelen polis, çalışanların direnişiyle karşılaştıklarını belirtip istedikleri belgeleri alamadıklarını ve bilgisayar kayıtlarının da yok edildiğine dair tutanak tutmuşlardı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı bunun üzerine back-upların yok edildiği gerekçesiyle Kemal Uzan, Hakan Uzan, Yavuz Uzan ve Bahattin Uzan'ın da bulunduğu 22 kişi hakkında "Bankacılık Kanunu'na muhalefet' suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava da açmıştı.

İddianamede sanıkların, banka yönetim kurulu karar defterini yok ettikleri, 140 çuval dolusu belge ve bilgiyi imha ettikleri ve hesapların kaydedildiği back-up kasetlerini kaçırdıkları iddia edilmişti. Davanın iddianamesinde bilgi ve belgeleri sakladıkları gerekçesiyle 22 sanığın 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ve 1 milyar liradan 3 milyar liraya kadar para cezası ile cezalandırılmaları talep edilmişti.

YENİ BİR DAVA GELİR Mİ?

TMSF'nin el koymasının ardından Rumeli Holding binasında aramalar başlatılmıştı. Yapılan aramalar neticesinde ele geçirilen evrak savcılığa teslim edilirken, arama yapılan odalar da bir bir mühürlenmişti. Savcılığın aradığı çuval dolusu belge ve bilgiyi imha ettikleri ve hesapların kaydedildiği beck-up kasetlerini Uzanla tarafından kaçırıldığı iddia edilmişti. Buck-up'ları alan savcının yeni bir dava açıp açmayacağı merak konusu.

aktifhaber

 



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,264 µs