En Sıcak Konular

Emniyet iki çeteyi daha çökertti

23 Ocak 2008 11:49 tsi
Yurtdışından iş vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen iki suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 37 adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan zanlılardan 21'i adliyeye sevk edildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, Avrupa ülkelerinden getirdikleri kadınları fuhuş sektöründe çalıştırdıkları ileri sürülen iki şebekenin varlığını belirledi. Başlatılan soruşturma çerçevesinde "Uluslararası insan ticareti yapmak", "Fuhuş amaçlı suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak" ve "Fuhşa aracılık yapmak" suçunu işledikleri iddia edilen bazı kişileri yakın takibe alındı.

Yapılan istihbarat çalışmaları sonunda takip altındaki zanlıların Moldova başta olmak üzere Ukrayna, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Rusya, Romanya ve Belarus'tan getirdikleri kadınları, farklı adreslerde kiraladıkları ev, pansiyon ve otellere yerleştirip zorla fuhşa sevk ettikleri, sorun çıkaranları ise kadın tacirlerine sattıkları bilgisine ulaşıldı.

Her iki örgütü yakın takibe alan polis, zanlıların kaldıkları ve kadınları tuttukları yerleri belirledi. Örgüt lideri konumundaki Adnan K.'nin Mardin Kızıltepe'deki tekstil atölyesi ile İstanbul'daki 36 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, Adnan K. ile Ukrayna asıllı eşi İrina K.'nın da aralarında bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı. Bu zanlılardan Moldova uyruklu Luba Turcan'ın, yurt dışındaki çevresini kullanarak Türkiye'de çalıştırmak üzere kadın getirme işini yaptığı öne sürüldü.

Liderliğini Davut Ç. ve Mehmet Ç. adlı kardeşlerin yaptığı ileri sürülen diğer şebekeye üye 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonda her iki şebekeye de üye olmayan bir kişi sahtecilik, bir kişi de ruhsatsız silah bulundurdukları gerekçesiyle yakalandı. Operasyonda örgüt üyelerinin yurt dışından getirip fuhuş sektöründe çalıştırmak için Türkiye'ye getirdikleri 66 kadın da kurtarıldı.

Ukrayna asıllı İrina K.'nın ülkesine gideceğinin tespit edilmesi üzerine iki gün erken gerçekleştirilen operasyonda kurtarılarak hastaneye sek edilen 66 kadından 12'sinin çeşitli zührevi hastalıklar taşıdığı belirlendi. Kadınlardan 19'u Türk vatandaşı olduğu için hastane sonrasında serbest bırakılırken yabancı uyruklu 47 kadın ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

İşlemleri tamamlanan Davut Ç. ve Mehmet Ç. kardeşlerin de aralarında bulunduğu 7 kişilik çete ile örgüt haricindeki 2 kişi, dün Fatih Adliyesi'ne çıkarıldı. Sahtecilikle suçlanan zanlı tutuklanırken, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen diğer zanlılar serbest bırakıldı. Kızıltepe'deki tekstil atölyesinde yakalanan Adnan K. ile İstanbul'da yakalanan eşi İrina K.'nın da aralarında bulunduğu 21 zanlı ise bugün Fatih adliyesine sevk edildi.

yeni şafak



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs