En Sıcak Konular

Eşek şakası mı Uzaylı şakası mı?

23 Ocak 2008 13:20 tsi
Hem küresel hem yerel ölçekte bu kadar kaotik haberin arasında iki ilginç ‘habercik’ ilgi çekmeli. Bunlardan biri Mars’taki ‘yürüyen adam’. Anımsanacağı gibi Mars’ta daha önce de bir ‘insan yüzü’nün fotoğraf

Önce haberleri özetleyelim. Resimlerini hem internet sitelerinde hem de gazetelerde görmüş olmalısınız. Mars’ta yürüyen bir adamın fotoğrafı çekilmiş! NASA’nın henüz bir açıklaması yok.

Yok ama bundan önce yine Mars’ta çekilen “insan yüzü” hakkında da yıllarca açıklama yapmamış, bu yüz üzerine yüzlerce spekülasyon almış başını gitmişti. Sonra gelen yalanlama bir işe yaramadı, zira bu konuda haberler zaten alıp başını gitmişti.

Şimdi birinci soru şu: Bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Niye bu haberler hep Mars’tan geliyor? İnsan suratı o yürüyen adamın mı? Eğer NASA bu resimleri eğlence olarak basına veriyorsa, ve ardında çalışmalar için reklam/sponsor kaygısı yoksa tatsız bir iş.

İnsan yüzüne gösterilen ilgi düştükten sonra, suretini değil bizzat kendisini koyalım sürüme dendiyse ne ala ama bu Mars işinin tadı kaçmaya başladı. Ha yok, “adamlar” bize mesaj göndermeye çalışıyor da NASA hala anlamıyorsa o da iyice başka bir konu!

En iyisi “alıştıra alıştıra” söylüyorlar herhalde deyip, “Mars’lı adamın bize el sallayan bir resmeni beklemek! Yani eşek şakası mı uzaylı şakası mı bilmek gerekiyor.

Prens Charles’ın tamamı ışınlandı mı?

Haberin başlığı zaten yeterince “bilimsel-mistik” unsurlar taşıyor; “Charles ışınlandı!” İngiltere’nin veliahtı böylece “aynı anda” hem Londra’da hem Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulundu!

Basın her ne kadar “ışınlanma” olarak verdiyse de aslında yapılan “holografik” bir işlem. İngiltere’de bulunan Charles, Abu Dabi’deki “Dünyanın Geleceği ve Enerji Zirvesi”ne bu yolla katıldı.

Tabii “holografi” meselesi apayrı bir konu! Bu örnek için söylenebilecek açıklama, Charles’ın “üç boyutlu” bir görsel kopyasının konferans salonuna aktarılması. Elbette Charles’ın bu konuşmasını izleyen 2500 misafir oldukça şaşırmış.

Bu işleli gerçekleştiren şirketin yetkisili “Sang Real” pardon Sean Reel ise zirvenini konusu olan enerjiye bir gönderme yaparak, “bir ampul kadar kirlilik yarattık” demiş.

Holografik ışınlama başlı başına ilginç olmakla beraber asıl garip konu, Prens Charles’ın hep bu tür haberler vesilesi ile gündeme gelmesi.

Mevlevi külahından holograma!

Bilindiği üzere Charles, Müslüman olduğu ve İslam’ı seçtiği yolunda yoğun spekülasyonlar bulunan bir lider. Kaldı ki İslam’a ve bölgeye ilgisi çok iyi biliniyor. Yine de veliaht prensin, bir zamanlar Kıbrıs’tan icazet aldığı şeklinde spekülasyonlar, eşi Diana’nın iyice şüpheli ölümü, en son olarak Konya’ya gelerek “mevlevi külahı” alması, Kuran yorumları düşünüldüğünde, “holografi ışınlanma”da da başrolü oynaması şaşırtıcı.

Bu denli ilginç ve çok çeşitli konuların bir düzlemde kesiştiği nokta da ise, acaba hologram tam çalışmadı da, Charles’ın bir sureti de Mars’ta mı zuhur etti diye iyice uçuk bir önerme sormak gerekiyor! Tabii bu işin şaka tarafı. Ciddi tarafı ise bu kadar ciddi olayların yaşandığı son günlerde lezzetli haberleri de bakmak gereği.



Bu haber 2,457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,185 µs