En Sıcak Konular

Tamam da paşam, biz yine anlamadık!

23 Ocak 2008 16:52 tsi
Tamam da paşam, biz yine anlamadık! Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak, boşandığı için üniformasını çıkardı. Parlak bir kariyer ve müstakbel tümgeneral rütbesinin adayı olan Çıtak’ın istifa gerekçesi bir noktaya kadar anlaşılabilir. Anlaşılmayan şu; bu haber niy

Boşanmak ayıp değil. Gerçi Türk Silahlı Kuvvetleri rütbe yükseldikçe görevdeki başarı ile birlikte özel hayatta da kusursuzluk arıyor ama neticede karar komutanların. Yüksek Askeri Şura ne derse o olur.

Yani pekala boşanmadan sonra da terfi ihtimali mevcut. Hele böyle bir askeri geçmişle. İstifa gerekçesi için Çıtak’ın anlattığı öyküde yeralan “bu üniformayı tertemiz giydim, tertemiz bırakmak durumundayım” açıklama ise tamamen geçersiz.

Bir silahlı kuvvetler mensubu boşandı diye yıllarca onur ve sadaketle taşıdığı üniformasının lekelenmesi mümkün olamaz. Yine de bunların hepsi biraz özel konular. Neticede istifa tek taraflı bir karar ve takdir kişiye ait. Tıpkı boşanma konusunda olduğu gibi.

Boşanma ailevi bir sorun ve öyle de kalmalı. Peki ama bu kadar özel bir konu neden Türkiye’nin en büyük gazetelerinden birinde iki gündür sürdürülüyor. Anlaşılması en zor bölüm burası.

Bir generalin boşandığı için istifa etmesi bir haber. Tamam. Ama sonrası? 26 yıllık evlilikten sonra tek celsede boşanan Çıtak çiftinin bundan sonraki hayatı da onlara ait.

Ve zaten görüldüğü kadarı ile gayet medeni bir boşanma gerçekleşmiş bulunuyor. Çıtak’ın eşi, "Ayrılsak da o benim her şeyim olmaya devam edecek. Aldığı karardan dolayı da kendisiyle onur duyuyorum" diyor.

Üstelik eşinin, başka bir kadınla ilişkisi olduğu iddiasıyla boşanmak istediği yolundaki iddialara da "Asla böyle bir şey yok. Gözümle görsem bile buna inanmam" diyecek kadar ailesinden emin.

İşin ilginç yanı Celal Çıtak boşanlasının basına yansımasından da memnun; "Hürriyet’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Akrabalarım, beni tanıyanlar sizleri bu tutumunuzdan dolayı alkışlıyor" diyor.

Bu noktadan sonra söylenecek fazla bir şey yok. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı olan bir generalin, görevinden istifasının göreviyle hiçbir ilgisi olmadan, özel hayatı nedeniyle gerçekleştiğini vurgulamak istediği anlaşılıyor.

Ama bu vurgu için iki gün boyunca Hürriyet’te haber olmak ister istemez, “paşam biz yine anlamadık” az anlayışlılığını getiriyor.

www.iyibilgi.com Ankara



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,900 µs