En Sıcak Konular

Köy korucuları yönetmeliği değişiyor

23 Ocak 2008 19:37 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, köy koruyucuları ile ilgili çok ayrıntılı bir yönetmelik çalışması yapıldığını belirterek, bu yönetmeliğin Bakanlar Kurulunun onayına sunulduğunu bildirdi.

 Atalay, TBMM Genel Kurulunda, kurusıkı olarak tabir edilen silahların üretimi, satışı ve taşınması konusunda düzenleme içeren kanun tasarısının görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Trafik cezalarıyla ilgili soruyu yanıtlarken Atalay, ''Suç işlensin, ceza verelim'' yaklaşımı içinde olmadıklarını; amaçlarının, suçun daha az işlendiği ortamı sağlamak olduğunu söyledi. Trafikle ilgili yoğun denetimlere başlamadan önce çok geniş toplumsal bilgilendirme yaptıklarını, büyük proje hazırladıklarını anlatan Atalay, bazı trafik ekiplerinin sadece emniyet kemeri, bazıların da sadece cep telefonuyla ilgili denetim yapmakla görevlendirildiklerini belirtti.

Atalay, ''Bizim amacımız, trafik suçu azalsın, kurallara daha çok uyulsun. Bunu sağlamanın bir yolu da kurallara uyulmadığında hiçbir istisna tanımadan büyük bir titizlikle cezasını uygulamaktır. Eğer burada ihmaller olursa, o zaman hedefe ulaşılmaz. Hatta şöyle bir uygulamayı da getirdik. Şu anda denetleyicilerin, denetleyicileri var. Sürücülerimizi denetleyen, trafiği kontrol eden polislerimiz var, bir de onları denetleyen ekiplerimiz var'' dedi.

Atalay, trafik para cezalarının yüzde 50'sinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonuna gittiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Atalay, vatandaşların ruhsatsız silah edinmelerinin önünde tedbir almak durumunda olduklarını belirtti. Atalay, ''Çok ileri tedbirler almak durumundayız. Bu konuda hiç müsamaha edilmemeli. Oyuncak diye nitelen, o türe giren kurusıkılarla bile bu düzenlemeleri yaptıktan sonra, diğerleriyle ilgili hiçbir tereddütümüz yok'' diye konuştu.

KAYIP ABD SİLAHLARI

 Atalay, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un, kaybolan ABD silahlarının Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün eline geçtiği yönündeki haberleri hatırlatması üzerine, bununla ilgili güvenlik güçlerinin elinde tespit edilmiş konuların olduğunu, bunlar üzerinde dikkatle durulduğunu söyledi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın 10 bin yeni köy korucusu alınacağına ilişkin sorusu üzerine de Atalay, korucuların silah taşıması ve alımına ilişkin yeni bir kararlarının bulunmadığını bildirdi. Korucularla ilgili geçen dönem bir düzenleme yapıldığını, bununla sosyal haklarının verildiğini vurgulayan Atalay, ''Şimdi de bir yönetmelik çalışması içindeyiz. Korucularla ilgili çok ayrıntılı, bütün boyutları düzenleyen bir yönetmelik çalışması yaptık. Şu anda Bakanlar Kurulunun onayına sunduk. Burada koruculuğa girişten, silah taşımaya, çalışma şartlarına kadar düzenleme yapıyoruz'' ifadesini kullandı.
 



Bu haber 1,901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs