Pinokyo Bush! | " /> Pinokyo Bush! | "/>

En Sıcak Konular

Pinokyo Bush!

24 Ocak 2008 09:18 tsi
Pinokyo Bush!
ABD Başkanı George W. Bush, Irak konusunda ABD halkına 935 kez yanlış bilgi verildiği ortaya çıktı.

ABD Başkanı George W. Bush ve hükümet yetkililerinin, Irak'ı işgal etmek için Amerikan ve dünya kamuounu doğru bilgilendirmedikleri konusundaki araştırmada halka 935 kez yanlış bilgi verildiği ortaya çıktı.

Gazeteci örgütleri tarafından yapılan araştırma, Başkan Bush ve diğer üst düzey yöneticilerin tam 935 kez ‘yanlış’ bilgi verdiklerini ortaya koydu. ABD Hükümeti yetkililerinin yaptığı ‘yanlış’ açıklamaların kamuoyunu etkileme ve kışkırtmaya yönelik olduğu vurgulanan araştırma sonuçları Bağımsız Gazetecilik Fonu ile birlikte çalışan Kamu Bütünlüğü Merkezinin internet sitesinde yayınlandı.

ABD'li yetkililer tarafından yapılan ve doğru olmadığı açık olan açıklamaların, ülkeyi savaşa sürükleyen, kurgulanmış kampanyanın parçası olduğu belirtilen araştırma sonuçlarına göre, 2 yıllık süreçte, yaşanan gerçeklere uymayan 935 ‘yanlış’ açıklama yapıldı. Başkan Bush ve öteki ABD hükümeti yetkililerinin açıklamaları, brifingleri ve verdikleri demeçlerle Saddam yönetimi altındaki Irak’ın elinde kitle imha silahları bulunduğu, Irak'ın El Kaide örgütü ile bağlantı içinde olduğuna ilişkin iddialarının da ‘yanlış beyan’ olduğu belirtilen araştırmada Bush'tan başka dönemin Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Dışişleri Bakanı Colin Powell, Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz ve Beyaz Saray basın sekreterleri Ari Fleischer ile Scott McClellan'ın da adı geçiyor. Bunlar arasında en çok ’yanlış’ açıklama yapan ABD’li yetkili olarak, kitle imha silahları hakkında 231, Irak’ın El Kaide ile bağlantısı hakkında 28 olmak üzere toplam 259 açıklamayla Başkan Bush geliyor.

Bush’u, kitle imha silahları hakkında 244, Irak-El Kaide ilişkisi hakkında 10 açıklamayla Powell izliyor. Araştırmanın 11 Eylül 2001’den itibaren iki yıl içinde yapılan açıklamaların temel alınarak hazırlandığı belirtildi.
 
vatan



Bu haber 164 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,936 µs