En Sıcak Konular

Suikastler ses getirecekti!

24 Ocak 2008 10:12 tsi
Suikastler ses getirecekti! Ergenekon Örgütü ile ilgili bilgiler gelmeye başladıkça, çetenin büyük boyutlarda bir takım eylemler planladığı anlaşıldı. Önce Ankara, Sıhhiye'de bir otoparka bomba yüklü araç bırakarak gözdağı veren çete, ardından Orhan Pamuk'a ve DTP'li Ahmet Türk,L

'Ergenekon' örgütüne yönelik operasyonla ilgili bilgiler netleşmeye başladı.
Bu arada, İstanbul Emniyeti’ne, "Cerrah’ın kafasına sıkacağız. Paşaya bir şey olursa hesabını verirsiniz" telefonları geldi.

Mahkeme kararı ile 8 ay boyunca telefonları dinlenen ve izlenen zanlıların suikast planları ile ilgili olarak yaptığı telefon konuşmaları da soruşturma dosyasında yer aldı. Dinlenen bu telefon konuşmalarında, örgütün Orhan Pamuk’a yönelik planlanan suikast için para bulmaya çalıştığı tespit edildi.

PAMUK İÇİN PARA ARIYORLARDI

Bu görüşmelere göre örgüt, tetikçiye verilecek ve suikast sonrası oluşacak harcamalar için 2 milyon YTL’ye ihtiyaç duyulduğunu saptadı ve bu parayı bulmak için girişimlerde bulundu. Aynı konuşmalarda, düzenlenmesi planlanan suikast için, Avusturya yapımı ’Glock’ marka bir tabancanın tercih edileceği yer aldı.

YENİ SUİKAST İDDİASI

Pendik’te 10 Ocak 2007 günü ruhsatsız tabanca ve 81 mermi ile yakalanarak gözaltına alınan Kuvayi Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Murat Çağlar’ın, emekli bir albayı öldürmek için hazırlık yaptığı iddia edildi. 1 yıl sonra düzenlenen Ergenekon Operasyonu’nda gözaltına alınan zanlıların sorgusunda, Çağlar’ın silahla yakalanmasıyla başlayan sürecin üzerindeki sır perdesini araladı. Tabancayı bir arkadaşından aldığını söyleyen Murat Çağlar’ın, olay günü, Fetullah Gülen cemaati ile ilişkisi olduğunu düşündükleri ve bu nedenle hakkında suikast kararı aldıkları emekli bir albayı öldürmek istediği iddia edildi.

ÇİFTÇİ-HABLEMİTOĞLU BAĞLANTISI

Polisin aralarında DTP'lilerin de bulunduğu olası suikast hedefindeki kişilerle ilgili bilgiyi MİT Müsteşarı Emre Taner'le de paylaştığı iddia edildi.
Çetenin en kritik dosyaları arasında İbrahim Çiftçi'nin öldürülmesi olayının da bulunduğu kaydedildi. Çiftçi'nin Hablemitoğlu'nu gözaltındakilerin talimatıyla vurduğu ancak parasını alamadığı için itirafta bulunduğu ve çetenin Çiftçi'yi bu nedenle el bombası atarak ortadan kaldırdığı iddia edildi.

İnternethaber



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,278 µs