En Sıcak Konular

Federasyon seçimleri sürprizlere gebe!

24 Ocak 2008 10:47 tsi
Federasyon seçimleri sürprizlere gebe! Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaklaşan seçimleri öncesi ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Adaylığını açıklayan Ayhan Bermek'ten sonra sürpriz bir isim olan Ülker yöneticisi Ali Doğan da kulislerde konuşulmaya başlanırken, Şenez Erzik'i ikna ça

      Türkiye Futbol Federasyonu’nun 14-15 Şubat’ta Ankara’da yapılacak seçimli genel kurulu öncesi sürpriz gelişmeler yaşanıyor.
      Başkanlık için ismi geçen ama bu görevi işlerinin yoğunluğu nedeniyle kabul etmeyeceğini açıklayan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’i ikna etmek amacıyla devreye Aziz Yıldırım’ın da girdiği öğrenildi.
      Fenerbahçe Başkanı’nın Altunizade’deki ofisinde gerçekleşen çok gizli buluşmada bu ikilinin yanısıra Abdullah Kiğılı’nın da bulunduğu kaydedildi. Yıldırım’ın, Erzik’e “Bu yöndeki kararınızı biliyorum. Ama Türk futbolunun geleceği için aday olmanızı istiyoruz'' dediği bildirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da başkan adayı olmasını istediği Şenes Erzik’in tüm bu ısrarlara rağmen kararından vazgeçmeye yanaşmadığı belirtildi.
      
      Sürpriz aday Doğan

      Öte yandan Ülker yöneticisi Ali Doğan'ın, federasyon seçimi öncesi başkanlık için yapılan öneriye olumlu yaklaştığı öğrenildi. Başbakanın da adaylığına sıcak baktığı Doğan'ın, üç büyüklerden destek bulacağı ileri sürüldü. 14-15 Şubat'ta Ankara'daki Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu öncesi başkanlık için sürpriz bir aday; Ali Doğan ismi ortaya çıktı.
      Ülker A.Ş. Kurumsal İlişkiler Koordinatörü ve Yönetim Kurulu üyesi Doğan'ın hafta başında Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile bir araya gelerek adaylığı konusunda görüş alış verişinde bulunduğu ve prensip olarak bu yarışın içinde yer almayı kabul ettiği ileri sürüldü.
      Haluk Ulusoy muhaliflerinin başkan adayı olması için ikna edemediği UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in tavrını net bir şekilde ortaya koymasından sonra Ali Doğan adına özellikle Ülker ile sponsorluk anlaşması bulunan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sıcak baktığı ifade edildi.Üç büyük kulübün Beko Basketbol Ligi'nde de sponsorunun Ülker olmasının Doğan'ın adaylığına olan desteği arttıracağı kaydedildi.
      Bu arada mahkeme tarafından atanan kayyum içinde yer alan Federasyon Genel Sekreteri Lutfi Arıboğan ile de yakın teması bulunan Doğan'ın, kendisiyle göreve devam etmek istediği vurgulandı.
     
     Başbakan da sıcak iddiası

      AKP genel başkanlığından sonra Ülker A.Ş.'deki hisselerini satan ve ticaret ile bağlantısını kesen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakın ilişkileri devam eden Ali Doğan'ın adaylığına sıcak baktığı ve karşı çıkmayacağı ileri sürüldü.
      Federasyon seçimlerinde Erzik'i aday olarak desteklemeyi planlayan siyasi iktidarın olumlu bir sonuç alamadığı için Doğan ismine destek vereceği kaydedildi.
      Yakın çevresine defalarca bu seçim ortamında yer almayacağını söylemesine karşın Erzik'i gündemde tutmaya çalışan muhalefet son gelişmenin ardından şaşkınlık içine girdi.
      Ayhan Bermek'in adaylığını açıklamasından sonra 14 Şubat'daki genel kurula birden fazla adayla gidileceğinin kesinleşmesi, oyların bölüneceği kaygısına yol açarken, başkan adayları arasına Levent Kızıl, Serdar Güzelaydın, Zafer Yıldırım gibi isimlerin yanı sıra Cemal Aydın ve Fikret Orman gibi sürprizlerin de katılabileceği vurgulandı.
      3813 sayılı Futbol yasası ve Ana statüye göre başkan adayı olacaklarda degele şartı aranmazken, taleplerinin kabul edilebilmesi için genel kurul üyelerinin beşte birinin imzası gerekiyor. Başkan adaylarının divan başkanlığına altında 53 imza alan önergeyi vermesi koşulu bulunuyor.
      Futbolda seçim atmosferi ısınırken gözler Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugün İstanbul'da yapılacak toplantısına çevrildi. Geçen haftaki genel kurulda büyük çoğunluğu Ulusoy'a karşı tavır alan kulüplerin bu kez ortak bir aday göstermesinin mümkün olmadığı iddia edildi.
     
     Hasan Doğan düşünmüyor

      Futbol Federasyonu'nun 14 Şubat'ta yapılacak genel kurulu için geri sayım sürerken adı başkan adaylığı için gündeme gelen eski başkan vekili Hasan Doğan, böyle bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Hasan Doğan, tamamen seçim sürecinin dışında olduğunu belirterek, "Kesinlikle aday olmayı düşünmüyorum. Sonuna kadar da dışında kalmak istiyorum" dedi.

 

Milliyet



Bu haber 204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs