Fast food kurbanları: Yedikçe “çirkinleşen” çocuklar! | " /> Fast food kurbanları: Yedikçe “çirkinleşen” çocuklar! | "/>

En Sıcak Konular

Fast food kurbanları: Yedikçe “çirkinleşen” çocuklar!

24 Ocak 2008 10:54 tsi
Fast food kurbanları: Yedikçe “çirkinleşen” çocuklar! Aşırı kilolu çocuklardan bahsetmeyeceğiz. Kemikleri yeteri kadar gelişemeyen, göz çukurları morarmış, çene kemikleri ve burun delikleri daralmış, dar uzun yüzlü çocuklar bunlar. Yiyorlar ama yediklerinin içi boş, gelişemiyorlar!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yaptığı araştırmaya göre, yeni neslin görüntüsü ve sesi beslenme alışkanlıkları yüzünden bozulmuş durumda. Gençlerin yüz kemikleri yeteri kadar gelişemiyor. Sesleri ise rahatsız edici...

Güzel bir sese ve yüze sahip olmanın sırrının kişilerin bebeklik dönemlerinden hatta anne karnında oldukları süreçten itibaren iyi beslenmelerine ve kemik gelişimlerini tamamlamalarına bağlı olduğu açıklandı.

Kemik gelişimi önemli

Konuyla ilgili araştırma yapan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın şöyle konuştu: "Dar yüzden, güzel kadın ya da yakışıklı erkek çıkmaz. Yeterli vitaminleri alarak kemik gelişimlerini sağlayan geniş yüzlü insanlar güzel ve sağlıklıdır. Kemikler tam olarak gelişmeyince dişler dar alanda sıkışır, çene ve dudak yapısında deformasyonlar olur. Sinüs ve bademcik gibi hastalıklar ortaya çıkar. Sağlıksız beslendikleri için yeni nesil dar ve uzun yüzlü, at suratlı. Kemik gelişimi normal olanların yaşlansalar bile yüzlerinde buruşukluk ve sarkmalar görülmez. Yüz kemikleri küçük kalanların ise kas ve deri gibi yumuşak dokuları normal gelişmediği için sarkar."

Çocuklara et, süt, yumurta

Çekici bir yüze, güzel bir sese ve sağlıklı bir hayata kavuşmak için Prof. Dr. Aydın fastfood'lardan ve pastörize edilmiş, paketlenmiş besin maddelerinden kesinlikle uzak durulmasını, buna karşılık doğal et, süt, taze ve meyve yenmesini öneriyor. Prof. Aydın doyuncaya kadar et, balık, tavuk, yumurta, az şekerli meyve, sebze, kabuklu kuruyemiş, süt ürünleri ve kefir yenmesinde sakınca olmadığını söylüyor. Baklagiller, süt ve deveci armudu gibi çok şekerli meyvelerin ise az yenmesini öneren Prof. Dr. Ahmet Aydın; şeker, tatlılar, meşrubat ve patatesten ise uzak durulmasını tavsiye ediyor.

Sezen'in sesi güzel çünkü yüzü geniş

Geniş damak kubbesine sahip, yüzü geniş kişilerin daha güzel ses çıkardığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın yeni neslin rafine ve pastörize gıdalar yüzünden iyi beslenemediğini, sonuç olarak da güzel seslilerin gitgide azaldığını söyledi. Pavarotti, Sezen Aksu, Zeki Müren ve Muazzez Abacı'yı teorisine örnek olarak gösteren Prof. Dr. Aydın, bu konuda tek istisnanın Safiye Ayla olduğunu söyledi.

Araştırmaya göre, yüz kemikleri iyi gelişmiş kişilerde burun kemeri oluşmuyor. Anne karnında iyi beslenen kişilerin burun-dudak açısı ise, 90 dereceden küçük oluyor. Fastfood gıdaların kas gelişimini olumsuz etkilediğini belirten Dr. Aydın, mükemmel yüz gelişimine örnek olarak Türk Sineması'nın efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Fatma Girik ve Türkan Şoray'ı gösteriyor.

Sabah



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,060 µs