En Sıcak Konular

PKK'dan yardım derneklerine tehdit

24 Ocak 2008 11:30 tsi
Hain terör örgütü PKK, Deniz Feneri ve Kimse Yok Mu gibi yardım derneklerine Doğu ve Güneydoğu'ya yardım yapıyorlar diye tehdit etti.

PKK, başta Deniz Feneri Derneği olmak üzere Güneydoğu halkının yardımına koşan derneklere telefondan tehditler savuruyor. Derneklerse, "Tehditler bizi yıldıramaz, yola devam" diyor. Doğu ve Güneydoğu'da büyük kan kaybeden kanlı terör örgütü PKK, yardım derneklerinin bölgedeki faaliyetlerini engellemeye çalışıyor. Derneklerin Güneydoğu temsilcilerini isimsiz telefonlarla arayan terör örgütü militanları, tehditler savuruyor. PKK yönetiminin görevlendirdiği örgüt üyeleri tehdit telefonlarında şu ifadeleri kullanıyor: "Fazla göze batmayın! Okul yaptırmayın! Yoksa sizin için iyi olmaz!"

'DOĞU YA DA BATI FARK ETMEZ'

Tehdit ve engellemelerin kendilerini etkilemediğini vurgulayan Deniz Feneri Derneği Başkanı Engin Yılmaz, eğitime verdikleri desteğin artarak süreceğini kaydetti. Son olarak Bursa iline bağlı Büyükorhan ilçesi Geynik Köyü İlkokulu'nu yenilediklerini anlatan Yılmaz, "Doğu ya da batı, bizim için fark etmez. Halkımızın bize nerede ihtiyacı varsa orada yardımlarına koşacağız. Tehditlerden korkacak ve çalışmalarımızdan vazgeçecek değiliz" dedi.

'ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ'

Yardım çalışmalarında ihtiyaç nerede ise oraya gittiklerinin altını çizen Yılmaz, baskılara ve tehditlere aldırmadıklarını ifade etti. Yılmaz, "Bizler hayırseverlerin yardımlarını yerlerine ulaştırmakla sorumluyuz. Güneydoğu'ya yardım etmemizi istemeyen bir takım gruplar olabilir ancak bu bizi etkilemez, yardımlarımız artarak sürecek" açıklamasını yaptı.

'BİZİ ASLA ETKİLEMEZ'

İHH Derneği Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, bugüne kadar herhangi bir tehdit almadıklarını belirterek, "Ancak olsa da, terör bizi hiçbir şekilde etkileyemez. Her ne olursa olsun Güneydoğu'ya yardımlarımız ulaştırılacaktır" dedi.

Bugün



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,128 µs