En Sıcak Konular

El Kaide operasyonu tamamlandı

24 Ocak 2008 14:44 tsi
Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta El Kaide üyeleri olduğu belirtilen evlere eş zamanlı operasyon yapıldı. Evdekilerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. 1 polis şehit oldu, 4’ü polis, biri yoldan geçen bir vatandaş olmak üzere 5 kişi y

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, El Kaide mensuplarının barındığına ilişkin duyumlar üzerine, merkez, Nizip ve Şehitkamil ilçesine bağlı Sofdağı eteklerindeki Karadere köyü ile Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyon yapılan örgüt üyelerinin El Kaide’nin “Selezi”ler grubundan olduğu iddia ediliyor. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Evlerden 2 kadın ve 3 çocuğun çıkarak teslim olduğu, 2 kişinin öldürüldüğü, 20 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Gaziantep merkezdeki operasyon, Karşıyaka Mahallesi’nde düzenlendi. Güvenlik güçlerince kordon altında alınan bölgeye, özel harekat görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri ile 5 panzer katıldı. Ambulanslar, bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 cenaze aracı da bölgeye getirildi. Operasyonu Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz koordine etti.

Güvenlik güçlerinin yaptığı baskına, hücre evinden ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, polis memuru Ahmet Çandul (35) şehit oldu. Yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca (35) özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Çiftçi’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Operasyonda “El-Kaide üyesi oldukları tahmin edilen” 2 kişi ölü, 18 kişi de sağ ele geçirildi.

Gaziantep’in çeşitli semtlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, “hücre evlerindeki kadın ve çocukların kalkan olarak kullanıldığı” ileri sürüldü. Çatışmalar sürerken, bölgeden şiddetli bir patlama sesi duyuldu.

KADIN, 3 ÇOCUK TESLİM OLDU

Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi’ndeki evde bulunanlarla çatışma sürerken, önce iki kadının, daha sonra da 1 kadın ile 3 kız çocuğu çıkarak, polise teslim oldu. Evde kalıp ateş edenlerin de baba-oğul olduğu bildirildi.

Bu arada, operasyonun yapıldığı bölgeden geçen sakallı, genç birisi güvenlik güçlerinin yanına gelerek, “Çatışmanın sona ermesini, arabuluculuk yapmak istiyorum. Kan dökülmesin. Beni olay yerine götürün, onları alıp size teslim edeyim. Emniyet Müdürüyle görüşmek istiyorum” dedi. Olay yerinde görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösteren bu kişi, Anadolu Ajansı muhabiri Murat Atay’a tekmelerle saldırdı. Bu kişi, daha sonra terörle mücadele ekiplerince göz altına alındı.

Öte yandan, operasyonun yapıldığı yere, duvar yıkmak için kompresör getirildiği öğrenildi.

Hasırcıoğlu Mahallesi Farabi Caddesi 4 numaralı sokaktaki bir evde gerçekleştirilen operasyonda ölen kişinin Servet Sarıoğlu, Yazıcık Mahallesi Tüfekçi Yusuf Bulvarı’ndaki bir eve yapılan operasyonda ölenin ise Cebrail Kirazoğlu olduğu öğrenildi.

YOLDAN GEÇEN BİR KİŞİ YARALANDI

Çatışmaların yaşandığı Gaziantep’teki Yazıcık ve Hasırcıoğlu mahallelerindeki yapılan aramada, 5’i Glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ile çok miktarda mermi ele geçirildi.

Çatışmanın devam ettiği Karşıkaya Mahallesi Tekel Caddesi’ndeki evden ateşle karşılık verilmesi üzerine de, o sırada yoldan geçen Sadettin Özen’in yaralandığı ve olay yerinde bekleyen 112 ekipleri tarafından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

VALİ OLAY YERİNDE

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, operasyonun sürdüğü Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi’nde geniş güvenlik önlemlerin alındığı bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Kamcı, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında 1 şehit ve 4 yaralı polis memuru bulunduğunu belirtti.

Teröristlerden gözaltına alınanlar olduğunu, ancak 2 kişinin teslim olmak istemediğini belirten Kamçı, “arkadaşlarımız, teslim almak için çalışmalar yapıyor” dedi. Vali Kamçı, basın mensuplarının “Hangi örgüt” sorusunu karşılık, gerekli açıklamayı sonra yapacağını söyledi. Kamçı, daha sonra yaralı polis memurlarını Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde ziyaret etti.

Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ve Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu da olay yerine geldi.

NTV

 



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,331 µs