En Sıcak Konular

Ankara radarında kar yağışı var!

24 Ocak 2008 16:04 tsi
Türkiye, yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Ankara radarından alınan verilere göre; Ankara’da 20-30 dk. içerisinde kar yağışı başlayacak. (14.50-22.00) Havada son durum:

Ankara radarından alınan verilere göre; Ankara’da 20-30 dk. içerisinde başlayacak kar yağışının gece yarısına kadar aralıklı olarak devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (özellikle trafikte) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI HAFTABAŞINDA

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 5 günlük hava tahmini raporunda, hafta başı pazartesi gününden itibaren, kıyı kesimleri hariç tüm yurtta yoğun kar yağışı beklendiği açıklandı.

Trakya bölgesi, Maramara'nın doğusu, Ege'nin doğu kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde, pazartesi günü yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Salı günü ise sahil kesimleri hariç yine aynı bölgede hemen hemen karın etkisini göstereceği ifade edildi.

Ayrıca bu gece en düşük hava sıcaklığı Kars, Ardahan ve Erzurum'da eksi 21, Erzincan'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 17 olacağı belirtildi. Bölgede günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise Erzurum'da eksi 5, Erzincan'da eksi 2, Ardahan'da eksi 8, Iğdır'da eksi 4 ve Ağrı'da eksi 12 derece olacağı ifade edildi.

Öte yandan, özellikle Erzurum'da bu akşam ve gece puslu bir hava beklendiği, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği açıklandı. Bu arada, Bingöl'de zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle 8 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtildi. 

BÖLGE BÖLGE DURUM

Soğuk bir ocak ayı geçiren Türkiye, yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Bugün iç kesimlerde ve yükseklerde kar yağışı olacak. Önümüzdeki hafta ise havanın daha da soğuması bekleniyor.

İstanbul’da poyraz akşam saatlerine kadar kuvvetli esecek. Genelde yağmur şeklinde görülecek sağanak yağış, yükseklerde karla karışık yağmura dönüşebilecek. Ankara’da hava soğuyor, önce karla karışık yağmur, akşama doğru ise kar bekleniyor. İzmirliler bugünlerde dışarıda uzun süre kalmamalılar, üç gün çok kuvvetli esecek poyraz, sıcaklığı dışarıda 3-4 derece hissettirecek. Bursa’da bugün karla karışık yağmur var, Adana açık, cuma günü yağışla birlikte hava soğuyacak. Bugün İstanbul 5, Ankara 2, İzmir 9, Adana 15, Bursa 3 derece..

Marmara’da poyraz akşam saatlerine kadar kuvvetli esecek, sıcaklık dışarıda 1-2 derece civarında hissediliyor. Trakya’da yağış zayıflıyor, diğer kentlerde devam edecek. Genelde yağmur var ama Çanakkale, Balıkesir ve bölgenin yüksek yerlerinde karla karışık yağmur da görülecek. Hafta sonu da hava kapalı, bugün Edirne 2, Çanakkale ve Kocaeli 4 derece.

Yağış ve soğuk İç Anadolu’ya da ulaştı. Önce Eskişehir-Ankara, Konya arasında görülecek karla karışık yağmur ve kar, cuma günü Sivas-Kayseri-Niğde arasında devam edecek. Bugün Konya 4, Eskişehir 0, Sivas -3 derece.

Ege bölgesinde üç gün boyunca rüzgar kıyılarda çok kuvvetli esecek, bu nedenle sıcaklık termometre değerlerinin çok altında hissediliyor. Çeşme’de fırtına var, kıyılar yağmurlu, Kütahya ve iç kesimlerde ise karla karışık yağmur görülecek. Cuma günü yağış yok ama soğuk etkisini sürdürecek. Bugün Denizli ve Muğla 11, Kütahya 0 derece

Akdeniz ve Güneydoğu’da hava parçalı bulutlu, Antalya’nın Elmalı, Korkuteli ilçeleri çevresinde ise hafif yağmur bekleniyor. Yarın iki bölgede de yağış geçişleri olacak. Adana cumartesi günü rüzgardan dolayı oldukça soğuk olacak. Antalya 17, Gaziantep 12 derece.

Doğu Anadolu parçalı bulutlu, cuma günü bu bölgeye ulaşacak kar yağışı, havayı yumaşatacak, don kalkacağından geceler daha ılık geçecek. Yağış sonraki günlerde de aralıklarla sürecek. Erzurum -6, Malatya 4, Van 2 derece.

Boludan başlayan yağış, akşama kadar Karadeniz’in tamamına ulaşacak. Başta Bolu Dağı olmak üzere, Kastamonu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kar bekleniyor. Bölgede yarın hava daha soğuk olacak. Bugün Trabzon 8, Samsun 7, Bolu 2 derece.

HABER 7-NTV
 



Bu haber 1,265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs