En Sıcak Konular

Başbakan'a hücum!

24 Ocak 2008 17:34 tsi
Başbakan'a hücum! Başbakan Erdoğan, milletvekili olduktan sonra ilginç bir kararla lojmanlarda değil Keçiören'de oturmaya karar verdi. Son yapılan nüfus sayımıyla birlikte, Başbakan'ın semtinin, Ankara'nın en kalabalık metropol ilçesi Çankaya'yı solladığı ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003'te taşındığı Keçiören, son yıllardaki hızlı nüfus artışıyla Çankaya'yı sollayarak, Ankara'nın en kalabalık metropol ilçesi haline geldi. Keçiören'in nüfusu son 8 yılda 672 binden 843 bine çıkarken, en büyük ilçe olma özelliğini kaybeden Çankaya'nın nüfusu 769 binden 792 bine ulaşabildi.


'İmaj rantı' oluştu

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin 2007 verileri, Ankara'daki nüfus hareketlerinin genel siyasi yapıdan etkilendiği konusunda da önemli ipuçları verdi. Eskiden Ankara'nın varoş semtleri arasında gösterilen Keçiören'in 2000 Nüfus Sayımı sonuçlarına göre, 672 bin 817 olan nüfusu, 843 bin 535'e yükseldi. Erdoğan, 2003'te milletvekili seçildikten sonra Çankaya'nın Yıldız semtinde kısa bir süre kaldıktan sonra Keçiören'e taşınmıştı.
Erdoğan'ın taşınmasından sonra Keçiören'de ciddi bir "imaj rantı" oluştu. Nüfusu artan Keçiören, "Ankara'nın en kalabalık metropol ilçesi" unvanını Çankaya'nın elinden aldı. Çankaya'nın 2000'de 769 bin 331 olan nüfusu, 792 bin 189'a çıkabildi.


Sezer'in etkisi

Ankara'nın en eski ilçelerinden biri olan Altındağ'ın nüfusu 407 binden 370 bine düştü. Son yıllarda uydu kentlerin yaygınlaşmaya başladığı Etimesgut yıldızı parlayan ilçelerden biri haline geldi. Etimesgut'un 2000'de 171 bin olan nüfusu, 289 bine yükseldi.
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görevi bıraktıktan sonra taşındığı ve giderek Ankara ile bütünleşen Gölbaşı ilçesinin nüfusu da 62 binden 73 bine çıktı. Gecekondularıyla ünlü Mamak ilçesinin 430 bin olan eski nüfusu, kayıt sisteminde 503 bin olarak tespit edildi. Yenimahalle'nin nüfusu da 553 binden 614 bine yükseldi. Şehirleşmenin yoğunlaştığı yerlerden biri olan Sincan'ın nüfusu ise 289 binden 413 bine çıktı.

 

Milliyet



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs