En Sıcak Konular

PKK'lı terörist: Alanımız daraldı!

24 Ocak 2008 17:40 tsi
PKK'lı terörist: Alanımız daraldı! Batman'ın Gercüş İlçesi’ne bağlı Ardıç Köyü muhtarının evine erzak almaya gelen ve jandarmaya yapılan ihbar üzerine yakalanan ‘Ciğerhun’ kod adlı PKK’lı terörist M.E., geçiş noktası olarak kullandıkları Mava Dağı’na askeri ü

Yakalanan PKK'lı terörist mahkemede anlattı:

Batman'ın Gercüş İlçesi’ne bağlı Ardıç Köyü muhtarının evine erzak almaya gelen ve jandarmaya yapılan ihbar üzerine yakalanan ‘Ciğerhun’ kod adlı PKK’lı terörist M.E., geçiş noktası olarak kullandıkları Mava Dağı’na askeri üssün kurulmasının teröristlerin ülkeye girişini engellediğini söyledi. M.E., “Bu askeri üs büyük moral bozukluğuna yol açtı, çünkü geçişler bu güzergahtan yapılıyordu'' dedi.

Gercüş’ün Ardıç Köyü’nde muhtar O.Ç.’nin evine erzak almaya gelen ve yapılan ihbar sonucu 4 ay önce yakalanan, hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan terörist M.E.’nin yargılanmasına Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. M.E. cezaevinden mahkemeye gönderdiği dilekçesinde suç işlemediğini, halkının özgürlüğü için dağa çıktığını belirterek, “Eğer bu suçsa ben bu suçu işledim'' dedi.

M.E., yakalandıktan sonra güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde terör örgütüne 10 yıl önce katıldığını belirterek şunları anlattı:

“Mardin’in Bagok, Ömeryan ile Batman’ın Habizbina ve Mava alanlarında silahlı faaliyetim oldu. Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 1999 yılında Kuzey Irak’a çekildik. Bu çekilme sırasında Raman Dağı’nda büyük bir çatışma oldu, ben sığınakta saklandım. Bizden 3 kişi öldü. Sonra Kandil’e ulaştık. Burada sınır ötesi operasyonlarına karşı sığınak ve mevziler kazdık. 2003 yılında 30 kişilik grupla Hakkari kırsalındaki Faraşin bölgesine gönderildim. Sonra geri Kuzey Irak’a gelerek Haftanin Kampı’nda kaldım. Daha sonra grup olarak Gabar Dağı’na gönderildim. Gabar sorumlusu halen ‘Adil Biliki’ kod adlı Ramazan Aybi’dir. Adil kod adlı terörist beni daha sonra Batman kırsalındaki Habizbina ve Mava Dağı bölgesine gönderdi. Burada canlı bomba olan ve intihar saldırısı yapmak için gittiği İstanbul’da yakalanan ‘Şehristan’ kod adlı kadın teröristi ben kendim Ömeryan alanına getirip buradan metropole gönderdim. Sonra operasyon olduğunu ve 3 kişinin öldürüldüğünü duyunca Mava bölgesine gitmek istemedim ve kışı geçirmek üzere Gabar’a döndüm.''

DİCLE'Yİ ŞİŞME BOTLA GEÇMİŞ

Erzak ve işbirlikçi temini ve alana hakim olmak için tekrar Mava alanına geldiğini belirten M.E., kendisinin uyuduğu sırada bir arkadaşının örgütten kaçtığını, kendisinin bulunduğu yerin deşifre olacağını düşünerek silah ve techizatını toprağa gömdüğünü, ardından sığınakta gizlediği sivil elbiseleri giyerek şişme bot ile Dicle nehrini geçip yakalandığı Ardıç Köyü'ne geldiğini söyledi.

“HAREKET ALANIMIZ DARALDI''

2007 yılının Mayıs ayında Mava Dağı’nda kurulan askeri üs bölgesi nedeniyle hareket alanlarının kısıtlandığını, bölgede eskisi gibi rahat dolaşamadıklarını belirten terörist M.E., şöyle devam etti:
“İşbirlikçi ve malzeme temin edemeyip alana yerleşemediğimizden dolayı bölgedeki örgüt mensubu sayısını azalttık. Kurulan askeri üs bölgesi bizi olumsuz yönde etkiledi. Bölgede rahat hareket edilemediğinden dolayı moral ve motivasyonumuz bozuldu. Bu askeri üs bölgesinin kurulması örgüt içinde de olumsuz bir hava yarattı. Çünkü Kuzey Irak’tan çıkış yaparak Diyarbakır, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Erzincan kırsalına gidecek olan bütün gruplar askeri üs bölgesinin kurulduğu Mava Dağı’ndan geçiş yapıyor. Termal kameralarla gözetlenen bu askeri üs bölgesi geçişlerde bizim için sıkıntı oluyor. Ben örgütte ayrıca silah ve bombanın yanı sıra ilk yardım eğitimi aldım. Örgüt bu nedenle beri sık sık çatışmaların yaşandığı Gabar Dağı’na gönderdi ve burada yaralı örgüt mensuplarının tedavilerini yaptım.'' Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

 8 sütun



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,495 µs