En Sıcak Konular

Erdoğan'ın İsrail çıkışına Suriye'den destek

24 Ocak 2008 17:49 tsi
Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği yetkilisi, Başbakan Erdoğan'ın İsrail çıkışına destek vererek 'İsrail barış istemiyor' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'i kızdıran açıklamaları Suriyelileri memnun etti.

Suriye Büyükelçiliği üst düzey yetkilisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Filistin zaten açık bir hapishane. Her tarafı İsrail'in kuşatması altındadır" açıklamalarını destekleyerek, "İsrail barış istemiyor. Bunun kanıtı Gazze'yi kuşatarak, çocukları, insanları, ileri gelenleri öldürmesidir. Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi İsrail Gazze'yi büyük bir hapishaneye dönüştürdü" dedi.

Aynı yetkili başörtüsü tartışmalarıyla ilgili olarak, "Türban tartışmaları Türkiye'nin iç meselesidir. Suriye'de laiklik ifade özgürlüğünü, din özgürlüğünü, giyim özgürlüğünü kapsar. Meclisimizde baş örtülü kadınlar vardır" diye konuştu.

ANKA'ya açıklamalarda bulunan Suriye Büyükelçiliği üst düzey yetkilisi, Ortadoğu sorununu değerlendirirken, "Suriye İsrail-Filistin barışına önem veriyor. Bunun kanıtı Suriye'nin ABD'nin Annapolis kentinde gerçekleştirilen "Ortadoğu Barış Konferansına" katılmasıdır. Suriye barış istiyor. İsrail barış istemiyor" diye konuştu.

Bir soru üzerine Türkiye'deki türban tartışmalarına değinen yetkili, "Suriye, Türkiye'nin iç meselelerine asla karışmaz. Bu Türkiye'nin kendi iç meselesidir ve çözüm merci TBMM ve anayasadır. Ancak bizde, Suriye'de, böyle bir sorun yok. Bizde laiklik, ifade özgürlüğünü, din özgürlüğünü, giyim özgürlüğünü kapsar. Hatta meclisimizde baş örtülü kadınlar vardır. Ancak şunu tekrar vurgulamak istiyorum ki Suriye kesinlikle Türkiye'nin iç meselelerine karışmaz" şeklinde konuştu.

SURİYE PKK'YA KARŞI TÜRKİYE'NİN YANINDA

Türkiye-Suriye ilişkilerinin her alanda mükemmel olduğunu kaydeden yetkili, "PKK sorununa ilişkin olarak, Suriye devlet başkanı Başşer Esad'ın Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı ABDullah Gül ile basın toplantısı sırasında söylediklerini hatırlatarak, "Suriye Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda ve savunma konusunda PKK'nın karşısındadır. Suriye, Türk hükümetinin ve ordusunun PKK'ya karşı savunmasında yanındadır" dedi.

TÜRK HALKININ FERİBOT KARARIMIZI BİLMESİNİ İSTİYORUZ

Büyükelçilik yetkilisi, KKTC ile Suriye'nin Lazkiye limanı arasındaki feribot seferlerini de değerlendirken de "Suriye hükümeti kendi kararıyla bu yolları açtı. Ancak gazetelerde iki aydır bu konuyla ilgili bir haber göremedim. Biz Türk halkının da bu karardan ve seferlerden haberdar olmasını istiyoruz. Emin olunması gereken şudur ki Suriye halkı Türk halkının yanındadır" diye konuştu.

Lazkiye seferleri ile ilgili Suriye'ye herhangi bir tepki gelip gelmediğine ilişkin yetkili, "Bir ülke dış siyasette bir karar alırken diğer bir ülkenin görüşünü almaz. Suriye Türkiye gibi özgür bir ülkedir. Suriye hükümeti dış ilişkilerindeki kararları kendisi verir. İnşallah bu seferler devam edecektir" ifadesinde bulundu.

Dünya bülteni



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,179 µs