En Sıcak Konular

28 Şubat'ın aktörlerinden Ümit Oğuztan gözaltında

24 Ocak 2008 17:58 tsi
Ergenekon çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınanlar arasında en dikkat çeken isimlerden biri de Ümit Oğuztan.

28 Şubat sürecinin psikolojik havasının oluşturulmasında önemli görevler üstlenen Oğuztan, kamuoyunda 2000 (iki bin) yıl hüküm giymiş bir porno yazarı olarak da biliniyor. Oğuztan son olarak İstanbul Chanhell TV'nin Haber Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Oğuztan, 28 Şubat sürecinde ünlü travesti Sisi (Seyhan Soylu) ile birlikte Ali Kalkancı dosyasını hazırlayıp Emine Kalkancı'yı televizyona çıkmaya ikna eden ekibin içinde yer aldı. 'Sisi' ile birlikte çıkardığı 28 Şubat'ın ünlü 'Strateji' isimli derginin genel yayın yönetmenliğini yaptı. 28 Şubatçı bu ekip Turgut Büyükdağ'ın sahibi olduğu TGS Hisar Yağ ve Çeltik Sanayii AŞ'nin Levent'teki binasında yayın hayatını sürdürüyordu. Büyükdağ'ın Semih Tufan Gülaltay ile ortaklık yaptığı belirtildi. Gülaltay daha sonraki yıllarda İHD Başkanı Akın Birdal suikastının aczmettiricisi olarak tutuklandı.

Ümit Oğuztan ismine ise daha sonra TBMM Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu'nda da rastlandı. Komisyona ifade vermek üzere başvuran Oğuztan, Mumcu'nun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve JİTEM Komutanı emekli Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in devlet sırrının ortaya çıkmaması için öldürüldüklerini iddia etti.

Oğuztan, 1990 yılından itibaren yazdığı müstehcen kitapları ile tanınıyor. Merhaba, Erkekler, Lezbiyen, Ahlaksızlar, Kraliçe Sisi, Kara Koltuk ve son olarak da Elçiye Zeval Olmaz isimli kitapları buluyor. Hicabi Rüya müstear adıyla Haftanın Sesi gazetesinde makaleler yazdı. Makalelerinde daha çok cinsel hayat konularına yer verdi. Söz konusu makaleleri, daha sonra TGS Yayıncılık tarafından yayınlanan yazarın çeşitli araştırma dosyaları ile öykülerinden derlenen 'Elçiye Zeval Olmaz' isimli kitabında yer aldı. Sahibi olduğu 'www.markopasa.net', 'www.basin24.com', 'umitoguztan.com' adreslerindeki internet sitelerinde yazılar yazdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan gibi isimlerle 'Haber Objektif' isimli dergide çalıştı.
 
zaman



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs