En Sıcak Konular

G.Antep'teki operasyonda son durum

24 Ocak 2008 18:08 tsi
Gaziantep'te terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 7 polis memurunun yaralandığı, yaralı polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki bir eve giden polislere ateş açılması üzerine başlayan ve polislerin eve düzenlediği operasyonla sona eren çatışmada Mehmet Polat ve oğlu Mehmet Zeki Polat öldürüldü, yakınları Mehmet Polat da evdeki sığınakta teslim oldu.

Operasyonunun sona ermesinin ardından evde yangın çıktı. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri su sıkarak yangını söndürdü. Yangının söndürülmesinin ardınadan görevli cumhuriyet savcısı ile Olay Yeri İncelemm Şube Müdürlüğü ekipleri evde incelemelerde bulundu, delil tespiti yaptı.

Bu çalışmanın ardından savcının talimatıyle 2 ceset olay yerinde bekletilen cenaze araçlarına konularak otopsi için Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Cesetlerin evden çıkarılmasının ardından evin bulunduğu bölgedeki cadde ve sokaklar trafiğe açıldı. Ev ve evin bulunduğu sokaktaki polis ablukası sürerken, evin yakınında bulunan ve kepenklerinde çok sayıda mermi izi gözlenen iş yerleri henüz açılmadı.

-YARALI POLİSLER-

 Bu arada, 11 saat süren operasyonda 7 polisin yaralandığı, yaralı polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Teröristlerin ilk ateşi sırasında Polis Memuru Ahmet Çondul'un şehit olduğu, saldırganların etkisiz hale getirilmesi için gerçekleştirilen operasyonda yaralanan Deniz Bayram, Hüseyin Çiftçi, Mehmet Ağca ve Mehmet Ali Koca'nın tedavilerine Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde devam ettiği bildirildi.

 Diğer yaralı polisler Hikmet İlgen, Ömer Doğan ve Şaban Nergiz ise Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavilerinin ardından Özel Sani Konukoğlu ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uyguluma Hastanesi'ne sevk edildi.

Elinden yaralanan Hikmet İlgen, tedavisinin ardından taburcu oldu. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevlilerinin, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te 18 ayrı noktada eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyon bugün saat 01.30'da başladı. 15 noktadaki operasyonlar 2 saatte başarıyla tamamlandı. 3 noktada örgüt mensuplarının polislere silahla karşılık vermeleri üzerine çatışma yaşandı. Operasyonların sonuncusu 11 saat sürdü ve 14.45'de sona erdi.
 
Haber 7



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,645 µs