En Sıcak Konular

Tuluyhan Uğurlu'dan Fazıl Say'a cevap

24 Ocak 2008 18:09 tsi
Piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, piyanist Fazıl Say'ın bir Alman gazetesine yaptığı açıklamalarla ilgili olarak 'Mezopotamya toprakları, özellikle bu topraklar, dünyanın en zengin uygarlıklarının topraklarıdır. Dolayısıyla buradan giden kaybeder. Bu

Piyanist Fazıl Say'ın bir Alman gazetesine yaptığı 'Türkiye'den gidebilirim' açıklamalarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Bu kez tartışmalara Say'ın meslektaşı ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu da katıldı. Konser vermek üzere geldiği Bursa'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Uğurlu, Fazıl Say'ın açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine 'O fikirlerin hiçbirisine katılmadığını' söyledi.

Yılda 90-95 konser verdiğini ifade eden Uğurlu 'Zaten Türkiye'de bulunduğumuz zamanlar belli, kısıtlı. Dolayısıyla bir yere gitmek, bir yerden gelmek diye bir şey yok. Zaten tüm dünya sanatçının avuçları içinde ve dünyanın her tarafında Tuluyhan Uğurlu'yu ya da sanatçıları seven, takip eden, izleyen, hatta yakın dostumdan daha iyi takip eden insanlar var. Bu insanlar, dünyanın çeşitli milletlerinden. Dolayısıyla dünyanın bir çatı altında olduğunu düşünürsek, kalkıp bir yere gitmek, ne demek oluyor? Gidenlerin halini de görüyoruz' dedi.

BU ZENGİNLİK AVRUPA'DA YOK

Sanatkarların, yaşadığı toplumdaki insanların bakışlarından, gözbebeklerinden, ruhlarından etkilenerek eserler yazdığını vurgulayan Uğurlu 'Ben Sultan Ahmet Meydanı'nda veya Bursa Çekirge'de dolaşırken, bir hanımefendinin, yaşlı bir beyin bakışından mana çıkararak, eserler yazıyorum. Dolayısıyla biz bu toprağın eserlerini dünyaya tanıtıyoruz, bu toprağın bilincine vakıf olmaya çalışıyoruz. Bu toprak sadece Osmanlı, sadece Cumhuriyet değildir; bu topraklar, Selçukludur, Hitittir, Frigdir, Sümerdir, Asurdur. Avrupa'nın neresinde bu kadar zenginlik var? Var da biz mi acaba yıllardır Avrupa'da konserler verdik de farkına varamadık? Mezopotamya toprakları, özellikle bu topraklar, dünyanın en zengin uygarlıklarının topraklarıdır. Dolayısıyla buradan giden kaybeder. Buradan Avrupa'ya gitmek, tabiri caizse attan inip eşeğe binmek gibidir, hatta eşek bile değildir' dedi.

TULUYHAN UĞURLU ÇİZGİSİNİN ÇOK ÖTESİNDE BİR ALBÜM

Yeni albüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Uğurlu, geçen yıl 'Dünya Başkenti İstanbul' adlı bir albüm çıkardığını hatırlatarak 'Şubat ayının sonuna doğru, 11 parçadan oluşan 'Dünya Başkenti İstanbul Gelecek Kuşaklar' adlı bir albüm çıkaracağım. Tamamıyla teknolojik bir albüm. Duyan şaşıracak. Tuluyhan Uğurlu çizgisinin çok ötesinde bir albüm. Gelecek nesillere yönelik bir çalışma olacak. Benim için dönüm noktası olacak' dedi.

Bu arada, Tuluyhan Uğurlu'nun NASA'nın uzay görüntüleri üzerine doğaçlama yapacağı, 'Uzayın Derinliklerine Yolculuklar' adlı konser projesinin galası, bu akşam saat 20.30'da Pembe Çarşı'da yapılacak.


 Star gazete
 



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs