En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'ndan başörtüsü uzlaşmasına destek

24 Ocak 2008 19:48 tsi
Yazıcıoğlu'ndan başörtüsü uzlaşmasına destek BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de başörtüsü sorunu yaşandığını ve bunu görmezlikten gelmenin mümkün olmadığını belirterek, sorunun çözümü için atılacak olumlu adımlara her zaman katkıda bulunacaklarını bildirdi...

Yazıcıoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, gündemlerinde temel hak ve hürriyetlerle ilgili olarak başörtüsü sorununun çözümü olduğunu söyledi.

Başörtüsü sorunun uzun zamandır Türkiye'nin gündemini işgal ettiğini belirten Muhsin Yazıcıoğlu, ''Başörtüsü konusu, yer yer ülkemizde gerilim sebebi gibi ortaya çıkartılmış, kimileri tarafından bazen rejim problemi olarak görülmüş, kimileri tarafından da siyasi sembol olarak değerlendirilmiştir'' dedi.

Ülkede başörtüsü sorunu olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, ''Bunu yok kabul etmek, acıları, sıkıntıları, mağduriyetleri görmezlikten gelmek mümkün değildir. Böyle davranarak da bu sorunun çözülmediğini ve ülkemizin gündeminden çıkarılamadığını artık herkes görmüştür'' diye konuştu.

Başörtüsü meselesinin ''Başörtüsü siyasi bir sembol müdür, değil midir?'' gibi tartışmalara kurban edilmemesi gerektiğini söyleyen Yazıcıoğlu, ''Bu meseleyi ele alarak sükunetle, yeni gerilimlere yol açmadan, ülke insanımızı germeden, kamplaşmaya meydan vermeden, ama özgürlükler bağlamında çözüme kavuşturmalıyız'' dedi.

Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu yurt dışında iken tartışmaya açmasını eleştirdi. Muhsin Yazıcıoğlu, MHP ve AK Parti'nin bir komisyon oluşturarak, konuyu gündeme taşımalarının daha yararlı ve doğru olacağı görüşünü dile getirdi.

Yazıcıoğlu, ''Medya üzerinden tartışarak sorunu tartışma boyutuna çekerek derinleştirmek yerine öncelikle 2 parti bir araya gelip tekrar sorunlara meydan vermeyecek şekilde, ama kesin çözüme kavuşturmak zorundalar. Bundan geriye adım atılamaz'' diye konuştu.

MHP ve Ak Parti'nin teklifleri

MHP ve AK Parti'nin konuya ilişkin tekliflerini de değerlendiren Yazıcıoğlu, üniversite öğrencilerine başörtüsü imkanı getirirken kamu hizmeti verenler kavramını kullanarak daha geniş bir yasak alanının oluşturulmaması gerektiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, ''Kamusal alanlarda ve kamu hizmetlerinden yararlanmaları konusunda hiçbir gerekçeyle insanlar arasında ayrım yapılamaz ve farklı muameleye tabi tutulamaz'' ifadesinin eklenmesini teklif ettiklerini bildirdi.

"Komisyon kurulmalı"

Başörtüsü sorununun çözümü için kurulacak bir komisyonda ayrıntıların tartışılarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, ''Çıkarılacak kanunlar, değiştirilecek Anayasa metinleri yoruma açık, muğlak ve yeni yasak alanlar oluşturmayacak tarzda hazırlanmalı ve TBMM gündemine o şekilde getirilmelidir. TBMM, rahatlıkla bu sorunu çözebilecek imkana sahiptir'' dedi.

Yazıcıoğlu, başörtüsü sorunun çözümü konusunda atılacak olumlu, ama mutlaka sürdürülebilir bir çözüm yöntemine her zaman katkıda bulunacıklarını ifade etti.

CHP'nin de bu konuya olumlu destek vermesinin ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, ''CHP'ye de meseleye hırçınlıkla, keskin bir yaklaşımla bir rejim sorunu edası içerisinde yaklaşmaması temennisinde bulunuyorum'' dedi.

Yazıcıoğlu, tüm siyasi partilerin altına imza koyabileceği ortak bir metnin hazırlanması temennisinde bulanarak, konuyla ilgili düşüncelerini siyasi partilerin genel başkanlarına bir metin olarak sunacağını bildirdi.

Bir basın mensubunun, ''muhalefetin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasıyla gruplaşmalar olacağı ve başörtüsü takma yaşının ilköğretim çağlarına kadar düşeceğini konusunda endişelerini'' hatırlatması üzerine Yazıcıoğlu, bu düşüncenin yanlış olduğunu, kutuplaşmanın yasak kalkmadığı sürece olduğunu ve olacağını söyledi.

Yazıcıoğlu, başörtüsü takma yaşının ilköğretim çağlarına ineceği görüşünü de abartalı bulduğunu ifade ederek, laikliğin din ve vicdan özgürlüğünün genişleyeceği oranda rahatlayacağını sözlerine ekledi.

''Ergenekon Operasyonu''na ilişkin bir soru üzerine de Yazıcıoğlu, konuyla ilgili yayın yasağı bulunduğunu hatırlatarak, yargıya intikal eden bir konu üzerinde konuşmanın doğru olmayacağını kaydetti.

Zaman



Bu haber 236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs