En Sıcak Konular

Gün kardeşliği gösterme günüdür!

24 Ocak 2008 22:49 tsi
Gün kardeşliği gösterme günüdür! Gazze'ye yönelik insanlık dışı kuşatmanın ölümcül aşamaya gelmesi üzerine Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Cuma günü Beyazıt Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirecek. Cuma namazı çıkışında gerçekleşecek eyleme herkes davetli...

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Cuma Günü Filistin Davasını yüreğinde hisseden herkesi Beyazıt Meydanı'na bekliyor

Gazze'ye yönelik insanlık dışı kuşatmanın ölümcül aşamaya gelmesi üzerine Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Cuma günü Beyazıt Meydanı’nda Cuma namazı çıkışında bir eylem geçekleştirecek.

Gazze'de kuşatma altında zor günler yaşayan Filistinlilerin yanında olduğunu göstermek isteyen  İslami kurumların temsilcileri,sivil toplum kuruluşları  ve müslüman aydınlarında davet edildiği bir eylem olacak.

Bilindiği üzere Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas,yaptığı açıklamada, Dünya müslümanlarına acil bir çağrıda bulunarak İslam ülkelerinin yöneticilerinin Gazze'ye yönelik zorba ambargonun kırılması yönünde adım atması için harekete geçmeye çağırmıştı.

"Gün kardeşliğinizi gösterme günüdür" diyerek dünya müslümanlarınını dayanışmaya çağıran HAMAS'ın açıklamasından:

“Neyiniz var?! Bizler kuşatma altındayız ama siz suskunsunuz. Bizler öldürülürken biz harekete geçmiyorsunuz. Sessizliğiniz ne zamana kadar sürecek. Bunca kuşatma , ölüm ve cinayet duygularınızı harekete geçirmedi mi? Ümitsizliğe kapılmayacağız ve harekete geçeceğinize yönelik umudumuzu koruyacağız. Ey Arap ve İslam ümmeti sizin hiçbir bahaneniz yok! Kırın artık bu acımasız ambargoyu. Filistinli kardeşlerinize yardım edin. Onlar sizin adınıza savunma yapıyorlar, sizin onurunuzu koruyorlar ve bunun için sahip oldukları her şeyi feda ediyorlar.”

“Siyasi partiler, İslami cemaatler, sol ve ulusal örgütler nerede? Nerede yeryüzündeki onurlu ve özgür insanlar? Tabanınızı Filistinlilerle birlikte olduğunuza nasıl ve ne yaparak inandıracaksınız? Onları nasıl ikna edeceksiniz haktan, adaletten ve mazlumdan yana olduğunuza? Nerede protesto gösterileriniz, nerede dayanışma eylemleriniz? Katliama uğrayan bir halk, öldürülen çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için nerede etkinlikleriniz faaliyetleriniz?”

“Daha ne bekliyorsunuz? Hepimizin ölmesini mi? Yoksa bayrağımızın düşmesini ve irademizin kırılmasını mı? Allah’ın izniyle bunların hiç biri olmayacaktır. Size sorumuz şu: Neredesiniz ve ne istiyorsunuz? Düşman her taraftan bize saldırıyor. Ölüm içimizde kol geziyor. Cinayetler durmuş değil. Ambargo uzadıkça uzuyor. Hiçbir şey kalmadı, bu suskunluk daha ne kadar sürecek? Gerçek rolünüzü ne zaman üstleneceksiniz? Hakim sistemler, sizin harekete geçmenizi, insanları ve ümmeti de caddelere döküp harekete geçirmenizi bekliyor; böylece belki onlar da bir şeyler yapabilir. Siz yöneticilerinizden ve sistemlerinizden önce hesaba çekileceksiniz. Çünkü sizin suskunluğunuz onların suskunluğunu artırıyor. Harekete geçin ve korkmayın bir şey kaybetmezsiniz. Ölüm de hayat da, esaret de özgürlük de hepsi Allah’ın elindedir. Tabi şayet buna inanıyorsanız. İmanınızı bir yoklayın. Biz sizi bekleyeceğiz ama bizi çok bekletmeyin! Harekete geçmelisiniz ki sizinle birlikte caddeler de harekete geçsin sonra da yöneticileriniz ve ülkeniz bir şeyler yapsın.."

Milli Görüş Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın bu çağrısını bir sorumluluk biliyor ve ilk adım olarak Cuma günü Beyazıt Meydanına gidiyor.

Gazze'deki Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza olma şuurunu taşıyan, bu kardeşlerimizin acılarını paylaşan ve insanlık dışı ambargonun kaldırılmasını bir görev bilen bütün müslüman kardeşlerimizi, Cuma günü Saat 12:00'de Beyazıt Meydanı önünde toplanmaya davet eden İstanbul Saadet Partisi il Gençlik Kolları ARTIK BU GİDİŞE BİR DUR DEMENİN VAKTİ GELDİ diyor.

Boyuthaber



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,750 µs