En Sıcak Konular

''PKK tüm baskınları önceden biliyor!''

25 Ocak 2008 08:04 tsi
''PKK tüm baskınları önceden biliyor!'' Show TV'de Siyaset Meydanı'na katılan eski PKK'lı birbirinden çarpıcı itiraflarda bulundu: Örgütün geliri uyuşturucudan, Apo talimat veriyor, Baskınları haber alıyoruz..

Yüzü kar maskesi ile saklanan ve sesi değiştirilen itirafçı "Kandil coğrafi açıdan kamp kurmaya en uygun yer. Burası sıradağlar ve saklanmak çok rahat. Kandil'de kamplarda siyasi ve askeri eğitim veriliyor, kültür sanat faaliyetleri yapılıyor. Hatta bir film bile çekildi. Örgüte silahlar eskiden İran kanadından geliyordu. Ancak şimdi örgütün İran'la ilişkileri bozuldu. Bu dönemde silahlar daha çok Kuzey Irak bölgesinden geliyor. Kandil'de şu an takriben 3 bin 3 bin 500 civarı örgüt üyesi olduğunu sanıyorum" dedi.

ÖCALAN TALİMAT YAĞDIRIYOR

Ali Kırca'nın bir sorusu üzerine itirafçı, örgütün lideri konumunda olan kişinin Murat Karayılan olduğunu ancak kararların kollektif yönetim tarafından verildiğini söyledi.

İtirafçı, Öcalan'ın hala örgütü yönettiğini ve avukatlarının örgüte bir şeyler taşıdığını söyledi.

PAŞA'YA KOMUTANIM DEDİ

Bu sırada itirafçı konuşurken "Oradaki (Stüdyoyu kastediyor) komutanlarım da iyi bilir" diye bir cümle kurdu. Bunun üzerine Ali Kırca "Saf değiştirdiğiniz için mi buradaki insanlara komutanım dediniz" diye sordu; itirafçı bunu sadece saygıdan söylediğini ve politize edilmemesini istedi.

BASKINLARI HABER ALIYORUZ

İtirafçı, TSK'nın Kandil'e yaptığı hava operasyonunda kampların yerle bir olduğunu ve örgütün büyük ölçüde lojistik kayıba uğradığını söyledi. İtirafçı bu saldırıların bir panik havasını oluşturduğunu ancak, örgütün bu harekat sonucu dağıtılacağına inanmadığını söyledi.

Stüdyo'da bulunan Emekli Orgeneral Necati Özgen, itirafçıya operasyonları önceden haber alıp almadığını sordu.

İtirafçı bu soruya "Evet büyük operasyonları önceden öğrenip, sığınaklarda önlem alınıyor ve bu sayede kayıp verilmiyor" dedi.

ÇÖZÜM SİYASİ YOLLARDA

İtirafçı terör sorununun nasıl çözüleceğine ilişkin bir soruya "Bu sorun ne Diyarbakır'a bombayı koyan zihniyetle ne de son yıllarda Türkiye'de yükselen kelle avcısı milliyetçi zihniyetle çözülmüz. Askeri yolla çözüleceğini sanmıyorum. Çözüm ancak siyasi yolla sağlanır. Ama ben bu zihniyeti ne örgütte ne de şu an içinde bulunduğum vatandaşı olduğum Türkiye'yi yönetenlerde göremiyorum. Şu an bıçak kemiğe dayanmış vaziyette. Ancak uzun vadede çözülebilir" şeklinde yanıt verdi.

PKK'NIN GELİRİ UYUŞTURUCUDAN

İtirafçı, PKK'nın önemli kaynağının uyuşturucu trafiğinin Avrupa'ya aktarılması sırasında elde edildiğini belirterek "Örgüt ilk önce silahlı gücü sayesinde bölge halkından para toplamaktadır. Ayrıca Afganistan-İran üzerinden gelip Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınan uyuşturucu trafiğinde önemli bir gelir elde edilmektedir. Ayrıca Avrupa'dan ve bazı Ortadoğu ülkelerinden finansal destek gelmektedir" dedi.

Güvenlik için kimliği gizlenen kişi, ABD'den geçmişte büyük destek aldıklarını belirtti ve PKK için, Kürdistan devletinin hayalden başka birşey olmadığını bildiğini söyledi.

 
haber7



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,737 µs