En Sıcak Konular

Gates:"Kablosuz internet için çalışıyoruz"

25 Ocak 2008 11:14 tsi
Davos'ta konuşan Microsoft'un mucidi Bill Gates, çalışmaları üzerine bilgiler verdi. Teknolojinin yoksul kesimlere de ulaştırılması gerektiğini dile getiren Gates, kablosuz internet ve görme özürlülerin de kullanabileceği sistemler üzerine çalıştıkların

Davos'ta konuşan Bill Gates, Temmuz ayında bir kariyer değişikliği yapacağını söyledi. Davos'a Mikrosoft'un çalışanı olarak son defa katıldığını söyleyen Gates, insanların ihtiyaçları için yeni değişikliklere ihtiyaç olduğunu söyleyledi.

Dünyanın geçmişe oranla daha iyi olduğunu dile getiren Gates, her toplumda geçmişe oranla daha iyi durumda olduğunu kaydetti. Bu gelişmelerin, bilim, teknoloji ve tıptaki yeniliklere bağlayan Gates, daha yolun başında olduğunu da ifade etti.

BEN SABIRSIZ BİR İYİMSERİM
İyimser baktığını ancak sabırsız bir iyimser olduğunu dile getiren Gates, ilerlemenin yavaş olduğunu söyledi. Yoksul kesimlerde ilerlemenin daha düşük olduğunu söyleyen Gates, milyonlarca insanın günlük 1 doların altında yaşamaya çalıştığını belirtti.

KAPİTALİZM DEĞİŞTİRİLMELİ
Kapitalizmi sadece zenginlere değil, yoksul insanlara da hizmet eden bir sisteme dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Gates, "Bu sistemin yarar sağlaması için değiştirilmesi gerekmektedir. Hükümetlerin yaptığı yardımlar, çok da ödenek gücü olmayan insanları hedef alıyor. Ama bundan daha başka bir sisteme ihtiyaç var. İşdünyasının da yoksullara hizmet etmesi gerekiyor. Bunun için de tanımak ve farkında olmak lazım. Karın çok mümkün olmadığı yerlerde, tanıma ve farkındalık ön plana çıkacaktır." diye konuştu.

KABLOSUZ İNTERNET ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ
Dünyanın değişik bölgelerinde çalışanlarının gizli teknolojiler üzerinde çalıştığını açıklayan Gates, "İnsanlara yardımcı olmaya yönelik, kablosuz internet üzerine, ve görme özürlülerin de internetten faydalanabileceği sistemler geliştirme üzerine çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

8 sütun

 



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,309 µs