En Sıcak Konular

Başbakan'dan yine tartışılacak sözler

25 Ocak 2008 11:50 tsi
Başbakan'dan yine tartışılacak sözler Başbakan Erdoğan yurt dışına gitmek isteyen öğrencilere, "Batı’nın ilmini, sanatını almadık, maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık” dedi. Bu laflar çok tartışılır çünkü iki anlamı var: 1-Biz artık ahlaksız mı olduk? Sadece

‘Batı’nın ilmini değil ahlaksızlığını aldık’ 
 
Başbakan, dün ilginç bir çıkış yaparak, “Batı’nın ilmini, sanatını almadık, maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilen öğrenciler için düzenlenen törende öğrencilere hitap ederken şunları söyledi:

NİYET HAYIRLI OLUNCA

Yatırımın en verimlisi rantabl araziye yapılır. Çorak, kurak, neticesi olmayan bir araziye yatırım yapılmaz. Öyleyse en rantabl olan yatırım neresidir? İnsandır ve biz insana yatırım yapıyoruz. Gidenlerin gelip gelmemesi, böyle bir derdimiz yok. Biz ne diyoruz biliyor musunuz? ’At denize, balık bilmezse halik bilir’. Niyet hayırlı olunca, akıbet de hayırlı olur.

DIŞARDAKİ ÖĞRENCİLER

Yılda yurt dışına gönderilen 30-40 öğrenciden 500’lü, 1000’li rakamlara geldik. Yurt dışına lisans ve lisansüstü eğitim için giden Türkleri sayısı 70 bin civarında. Bu 70 bin öğrencinin yüzde 15’i lisansüstü eğitim aldı.

BEYİN GÖÇÜ AZALDI

’Beyin göçü’diye ifade edilen yetişmiş insanların yurt dışına gidip dönmeme oranı azaldı. 1970’li yıllarda yurt dışına gidip dönen öğrenci sayısı yüzde 50 oranındaydı, bugün ise bu oran yüzde 80’lere ulaştı.

BATI’NIN AHLAKSIZLIĞI

İstiklal şairimiz ’alınız ilmini garbın, alınız sanatını’diyor ya ’veriniz hem de mesainize son süratini’diyor ya... Biz Batının ilmini, sanatını almadık. Maalesef, değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık. Biz Batının sanatını, ilmini almakta bir yarış etmeliydik. İşte bu adım, aynen Cumhuriyetimizin banisinin de başlattığı bir adımın artarak, hızlanarak devamıdır.

BİLGİ ÜRETİMİ

Bugün ülkemizde her alanda en iyi düzeyde eğitim verebilen kurumlar bulunuyor. Fakat dünyanın değişen şartları, küreselleşme olgusu bilginin sadece elde edilmesini değil, asıl olarak üretilmesini zorunlu kılıyor. Bilgi üretimi içinse gerçekten yüksek donanımlı insanlara ihtiyaç var.

vatan



Bu haber 203 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,865 µs