En Sıcak Konular

Başörtüsünde son şekil İstanbul'da verilecek

25 Ocak 2008 14:48 tsi
AK Parti ile MHP arasında başörtüsü sorununu çözmek için görüşmelerine son şekli İstanbul'da verilecek.

Başörtüsü konusunda ''genel çerçevede'' mutabakata varan AK Parti ve MHP bugün için planlanan ikinci görüşmeyi hafta başına erteledi. Erteleme AK Parti'nin isteği üzerine yapılırken, çalışmalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları tarafından İstanbul'da yeniden değerlendirilecek.

 Anayasa değişikliğine ilişkin düzenleme 10 ve 42. maddeler üzerinde yapılacak. AK Parti'den TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Grup Başkanvekili Sadullah Ergin Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalara İstanbul'da devam edecek.

SIKINTI KAPSAM

AK Parti'nin başörtüsüyle ilgili; "düzenleme sadece üniversitelerle mi sınırlı kalacak, orta öğretimde de olacak mı, kapsam genişleyecek mi" sorularına yanıt aradığı öğrenildi. MHP'nin ısrarı kapsamın geniş tutulması, ancak AK Parti'de bu konuda tereddüt yaşanıyor. Bunun üzerine AKParti kanadı çalışmaların hafta sonu iki parti heyetleriyle birlikte değil, ayrı ayrı yeniden değerlendirilmesi kararı alındı.

MİNİ ZİRVE

Erdoğan'ın, İstanbul'da partili hukukçu milletvekilleri ve kurmaylarıyla mini bir zirve yapacağı öğrenildi. Erdoğan'ın, türbanın çözümüne ilişkin Anayasa değişikliğini kamuoyunda fazla tartıştırılmasını istemediği belirtiliyor. MHP'nin, "Kapsam geniş tutulsun" yönündeki ısrarın parti içinde sıkıntı yaratacağı endişeleri tartışılıyor. AK Parti'de, türban sorununu çözerken Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan benzer bir sıkıntının yaşanmaması için Anayasa'nın 10 ve 42. maddesinde yaşanacak tüm sıkıntıların sorunsuz çözümünün sağlanması için İstanbul'da detaylı çalışılacak.

KUZU'NUN YASAYA GEREK YOK ÖNERİSİ

AK Parti'li kurmaylar İstanbul'a donanımlı gidiyor. Türbanla ilgili bugüne kadar çıkan Mahkeme kararlarından, gazete haberlerine kurum ve kuruluşların açıklamalarına tüm arşiv taraması da yapıldı. Bu arada Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, "Anayasa değişikliği olmadan da türban sorunu çözülebilir" önerisinin masaya yatırılacağı kaydediliyor.

MHP HAZIR

MHP ise yükseköğretimde türbanın serbest bırakılmasına imkan tanıyacak Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalarını tamamladı. MHP, AK Parti'yi bekliyor.

MHP'li kurmayların da İstanbul'a gidecekleri belirtiliyor. MHP ve AK Parti'li kurmayların Pazar günü İstanbul'da bir araya gelebilecekleri bildirildi. İhtiyaç olması halinde gerçekleşecek ikili görüşmeye MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, İstanbul Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın katılması bekleniyor.

AK Parti ve MHP'nin çalışmalarından ortaya çıkacak metin her iki liderin onayına sunulacak. Ardından Meclis'e ortak teklif olarak sunulacak. Değişikliğe ilişkin düzenlemenin önümüzdeki hafta içinde netleşmesi bekleniyor.

Dünya bülteni



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,900 µs