En Sıcak Konular

Abbas'a suikast iddiası

25 Ocak 2008 16:52 tsi
Maariv gazetesi, Hamas'ın, Mahmud Abbas'a suikast planladığını iddia ettti.

İsrail'de yayımlanan Maariv gazetesi, Hamas'ın Lübnan'daki yönetiminin, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Selam Feyyad ve İstihbarat Başkanı Tevfik Travi'ye suikast planladığını öne sürdü.

Gazeteye göre, Lübnan'daki Hamas liderliği, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları ile Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden El Halil'in El Tahriya kasabasındaki Hamas örgütüne bu konuda talimat verdi.

Abbas'ın Ramallah'ta aracına bubi tuzağı kurularak öldürülmesinin planlandığını öne süren gazete, Hamas'ın son iki ayda Abbas ve Feyyad'a yönelik suçlama kampanyasını tırmandırdığına işaret etti.

Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Abbas, daha önce Hamas'ın kendisini öldürmek istediğini belirtmiş, Hamas-El Fetih çatışmalarının kıyasıya sürdüğü geçen Haziran ayında, Gazze'de aracının güzergahına patlayıcı döşendiğini söylemişti.

Maariv gazetesi, Hamas'ın İstihbarat Başkanı Tevfik Travi'den nefret ettiğini, Travi'yi Batı Şeria'daki Hamas mensuplarının tutuklanmasına yönelik kampanyanın sorumlularından biri olarak gördüğünü yazdı.

Hamas da bir süre önce Gazze Şeridi'nde El Fetih'lilerin Başbakan İsmail Haniye'ye suikast düzenleme teşebbüsünü önlediğini, teşebbüste bulunan El Fetih üyesi bir intihar eylemcisini yakaladığını bildirmişti.

El Fetih sözcüsü Fehmi El Zaarir ise bizzat Gazze'deki İçişleri Bakanı Said Siyam tarafından yöneltilen suçlamaları yalanlamış ve Haniye ya da herhangi birine düzenleneceği iddia edilen suikastla ilgilerinin olmadığını belirtmişti. Sözcü ayrıca, suikast eylemleri ve cinayetlerin El Fetih'in kullandığı bir yöntem olmadığını ifade etmişti.

aktifhaber



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,621 µs