En Sıcak Konular

Küçük'ün sustuğu an!

26 Ocak 2008 09:09 tsi
Küçük'ün sustuğu an!

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, diğer zanlılarla ilişkisini 'Tanımam, kandillerde mesaj atarlar' diyerek reddetti. Ancak telefon kayıtları dinletilince sustu.

Telefon kayıtlarına cevap veremedi
 

Ergenekon terör örgütünün lideri olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük, diğer zanlıları tanımadığını söyledi, ancak telefon kayıtları ve soruşturmada elde elde edilen belgeler önüne konunca sessizliğe büründü. Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Küçük yasadışı bir örgütle bağı olmadığını söyledi.

Kendisiyle birlikte gözaltına alınan 35 kişi için "Sadece 5-6'sını tanırım, diğerlerini tanımam. Tanıdıklarımı da katıldığım eş dost cenazelerinden tanırım" diyen Veli Küçük'ün, 'Tanırım' dediği "Muzaffer Tekin ile ilişkiniz nedir" sorusuna, "O da cenazelerde tanıştıklarım arasındadır. Bir iki defa sohbet amaçlı görüşmüz olabilir, hepsi bundan ibarettir" dediği öğrenildi. Kuvayi Milliye Başkanı Fikri Karadağ ile tanışıklığının eskiye dayandığını anlatan Küçük'ün, "Ancak onunla da fazla samimiyetim yok" dediği belirtildi.

MESAJ ATARLAR

Küçük, tanımadığım dediği kişilerle ilişkisini "Bayram ve kandillerde kutlama mesajı atarlar. Tanışıklığım bundan ibaret" şeklinde tarif etti. Hablemitoğlu cinayetini azmettirdiği ileri sürülen Sami Hoştan'la ilgili sorulara da "Tanımıyorum” cevabı veren Küçük'ün, telefon dinleme kayıtları ve diğer belgeler karşısında sessiz kaldığı, ısrarlı sorulara karşılık yorum yapmadığı öğrenildi.

Bu arada, polisteki sorguları tamamlanan 31 kişi dün gruplar halinde adliyeye sevk edildi. Veli Küçük, adliyeye hakim ve savcıların girdiği VIP kapıdan içeriye alınırken gazetecilerin görüntü alması engellendi. Geç saatlere kadar süren savcılık sorgusunun ardından emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk tutuklandı, Dink cinayeti azmettiricisi Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut ile Murat Ö. serbest bırakıldı.

yenişafak



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs