En Sıcak Konular

MİT'çi iddiasına dava açtı

26 Ocak 2008 10:08 tsi
MİT'çi iddiasına dava açtı
Sinama sanatçısı Ayten Gökçer, kendisi hakkında “Bir dönem MİT için çalıştı” diyen eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın iddialarına sert tepki gösterdi. Sanatçı Altaylı ve konuyu haber yapan gazeteye dava açtı.

Sinama sanatçısı Ayten Gökçer, kendisi hakkında MİT'le işbirliği yaptığı iddialarını ortaya atan Enver Altaylı ve konuyu haber yapan gazeteye dava açtı. NTV'de bir programa telefonla katılan Gökçer, eski MİT'çi Enver Altaylı'nın kitabında "40 yıl önce CIA Türkiye Şefi Ruzi Nazar'ın, Ayten Gökçer ile iyi arkadaşlık ilişkileri kurup sosyeteye sızdığı" iddialarını sert bir dille yalanlayarak, sorumlular hakkında yargıya başvurduğunu söyledi.

RUZİ NAZAR'I BİRKAÇ KEZ GÖRDÜM

Bir gazetede, "Eski MİT'çi Enver Altaylı'nın kitabından MİT'le ilişkili iki kadın sanatçının ismi çıktı: Ayten Gökçer ve Nesrin Sipahi" başlığıyla yayınlanan habere de sert tepki gösteren ünlü sanatçı 1964 yılında evlendiğini, Ruzi Nazar'ın da eşinin arkadaşı olduğunu belirtti. Nazar ile 3-4 kez konuştuğunu belirten Gökçer, Altaylı'nın kitabını ve gazetedeki haberi okuduğunu belirterek "Telefon rehberine benzeyen bir kitap... Ne bizim adımız geçiyor, ne tiyatronun adı geçiyor. Hiçbir şey yok. Bu şahıs, bunu yazan şahıs, doğrudan doğruya hayali ve benim Atatürkçü bir sanatçı olduğumu bilen biri" şeklinde konuştu. Haberi yazanların belirli bir amacı olduğunu düşündüğünü belirten Gökçer, Nazar ile 5-6 kez konuşması dışında bir ilişkisi olmadığını söyledi. İddialarla ilgili mahkemeye başvurduklarını belirten Gökçer, gerekirse Nazar'ın ABD'den ifadesinin de alınacağını söyledi. Ünlü sanatçı, "Onlarla tamamen mahkeme kanalıyla hesaplaşacağız" şeklinde konuştu.

yenişafak



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs