Emekli askerler neden toplanıyor? | " /> Emekli askerler neden toplanıyor? | "/>

En Sıcak Konular

Emekli askerler neden toplanıyor?

28 Ocak 2008 17:41 tsi
Emekli askerler neden toplanıyor?
Emekli asker ve bürokratların düzenli olarak bir araya gelerek ülke ve dünya meselelerini değerlendirdiği kamuoyunda bir süredir konuşuluyor. Peki emekli askerler ve bürokratlar neden toplanıyor? Toplantıya kimler katılıyor?

‘Encümen-i Daniş’ toplantıları! 
 
Emekli asker ve bürokratlar beyin fırtınası yapıyor

Emekli asker ve bürokratların düzenli olarak bir araya gelerek ülke ve dünya meselelerini değerlendirdiği kamuoyunda bir süredir konuşuluyordu. Tempo dergisine konuşan eski Genelkurmay Başkanlarından Hüseyin Kıvrıkoğlu bu toplantıları doğruladı. Derginin “Encümen-i Daniş toplantıları yapıyoruz” başlığıyla verdiği haberde Kıvrıkoğlu’nun “Birçok konu devlet sırrı niteliğinde. Bu nedenle mümkün olduğunca konuşmuyoruz” dediği de belirti.

Encümen-i Daniş

Kıvrıkoğlu Tempo’nun sorularını şöyle yanıtladı: ’Encümen-i Daniş’dediğimiz bir grubumuz var. ’Encümen-i Daniş’, 1850’lerde kurulmuş. Sadrazama, kabineye danışmanlık yapmak amacıyla çalışmış ve cumhuriyete kadar devam etmiş. Cumhuriyet döneminde yeniden toplanmış. Örneğin Cumhurbaşkanlarımızdan Fahri Korutürk de ’Encümen-i Daniş’de görev yapmış.

Kimler var: Bu grupta Necdet Üruğ, İsmail Hakkı Karadayı, ben, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, 12 Eylül döneminin Başbakanı Bülent Ulusu, İrfan Tınaz Paşa, Kara Kuvvetleri’nin eski komutanlarından Aytaç Yalman; eski bakanlardan Hasan Sağlam, İlter Türkmen, İlhan Evliyaoğlu, Emre Gönensay, Mustafa Aysan, Safa Reisoğlu, Cahit Aral, Necmettin Karaduman, Prof. Dr. Fethi Çelikbaş ve 10-12 kadar da emekli büyükelçi var.

Rapor ediyoruz: Gerektiğinde, o konularla ilgili görüşlerimizi yazılı olarak gönderiyoruz. Bunlar arasında Cumhurbaşkanı, Başbakan da bulunuyor.

Konuk da çağırıyoruz: Belirlediğimiz sıraya göre konuşuyor, tartışıyoruz. Bazen aramıza davet ettiğimiz isimler de oluyor. Onların da görüşlerini alıyoruz. Örneğin, 1 Mart Tezkeresi, TBMM’de henüz oylanmamıştı. Ama tartışmalar başlamıştı. Bürokrat Deniz Bölükbaşı’nı (eski büyükelçi) davet ettik. Tezkere öncesi nelerin yaşandığını öğrendik. Bir seferinde de ABD’de yaşayan kadın bir Türk gazetecinin toplantımıza katılmasını istedik. Emekli Orgeneral Edip Başer, PKK ile ilgili koordinatörlüğü döneminde, yürütülen çalışmalar konusunda bizi bilgilendirdi.



Bu haber 1,588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs