En Sıcak Konular

DTP, PKK'yı terörist kabul etmiyor!

26 Ocak 2008 16:43 tsi
DTP, PKK'yı terörist kabul etmiyor! DTP Batman il başkanı Salih Altun, parti kongresinde DTP'nin PKK'yı asla terörist ilan etmeyeceğini söyledi. Altun'un oldukça sinirli duğu gözlerden kaçmazken, AK Parti'ye öfke kusması dikkat çekti. İşte DTP'nin Batman il kongresinde yaşananlar...

DTP Batman İl Olağan Kongresi bugün yapıldı. Batman Belediyesi Esentepe Sosyal tesislerinde yapılan  kongrede PKK ve bölücü terir örgütünün hapisteki lideri lehine  sık sık sloganlar atıldı. EKongreye DTP  Genel başkan yardımcısı Selma Irmak , DTP Batman Milletvekili Av. Bengi Yıldız, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve partinin ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.  

Görevi bugün yapılan kongre ile yeni başkan secilecek Özcan Erdem'e devreden Salih Altun'un oldukça öfkeli olduğu görüldü ve hükümete veryansın ettiği konuşmasında hükümete öfke yağdırırken, terör örgütü PKK'yı parti olarak terörist ilan etmeyeceklerini açıladı.

"Amed özgürlük mücadelesinin kalesidir"

DTP  İl kongresinde sert açıklamalar yapan  DTP İl başkanı Salih Altun, "Gururla, şerefle 8 aydır DTP bayrağını taşıdıktan sonra bu gün Özcan Erdem'e arkadaşıma teslim edeceğim diyen Altun, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Amed (Diyarbakır), Batman ve Tunceli gibi illerin belediyelerini alacaklarını her fırsatta dile getiriyor.  Biz özgürlük mücadelesinin kalesini ve Edip Solmazların mirasıni yedirtmeyiz. Aldıkları belediyelerin hallerine baksınlar, Amedi almak Erdoğan'ın haddi değildir" dedi.

"PKK'yı terörist iln etmeyeceğiz!"

Altun “Biz PKK yi terörist ilan etmeyeceğimizi, terörist demeyeceğimizi söylüyoruz. Birileri çıkıp da, bu kongre salonlarında yiğitlik yapmak kolaydır diyebilirler. Biz, PKK'nın terörist örgüt olmadığını terörle mücadele şubesinde bile söylüyoruz” dedi.

"Sayın Erdoğan ve partisine bir çağrımız vardır" diyen İl başkanı Altun, Ulusal ve yerel basın önünde AK partili yönetecilerin PKK'yı terörist ilan edemeyeceğini iddia ederek, “varsa yüreğiniz varsa gücünüz Batman da deyin ki PKK terörist bir örgüttür.  Hadi gelin deyin de görelim sizi. Bu halkın söylemlerinize nasıl cevap vereceğini göreceksiniz. Kimse bizim üzerimizde ucuz politikalar yapmasın. Eğer yapmaya çalışırsanız bu halkın öncüleri olarak bizler bu halkın desteği ile o politikayı yaptırtmayız. Ve size şunu diyoruz. Eğer Kürt sorununu çözmekte gerçekten kararlıysanız Demokrasi ve Barış projesinde ısrarlıysak, biz DTP olarak fedakârlık yapmaya hazırız. Ama özgürlükleri bastırmaya çalışırsanız, ölümün dışında hiçbir şey vaat etmeyecekseniz, zulme  karşı direnmek bizimde namus borcumuzdur"

AK Parti Genel başkan yardımcısı Dengir Mehmet Fırat'ın sözlerine de hayli kızgın olduğu belli olan Altun,  konuşmasının son bölümünde ona yüklenerek, "Dengir Mehmet Fırat haddini aşarak DTP'lilere çağrıda bulunuyor.  Diyor ki ya dağa çıkın ya da legalleşin diyor. Bu sözü söylemek onun haddi değildir. Hangi hukukla bu sözleri söyleyen Fırat’a biz dağa çıkarsak sanamı soracağız" dedi.

Haber7



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs