En Sıcak Konular

Merkez sağ, Adem-Havva gibi birleşir mi?

26 Ocak 2008 20:02 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''ANAVATAN, DYP veya DP yüzyıllar sonra Hz. Adem'le Hz. Havva'nın Arafat Dağı'nda buluşması gibi buluşmalıdır, birleşmelidir'' dedi.

Soylu, Bahçeşehir Üniversitesince düzenlenen ''Siyaset Okulu''nda yaptığı ''Siyaset ve İnsan İlişkileri'' konulu konuşmada, siyaset ve insan ilişkisinin çok zor bir iş olduğunu ve siyaseti besleyen en önemli unsurun insan olduğunu söyledi.

Uzun soluklu bir iş olan siyasetin sabır gerektirdiğini kaydeden Soylu, Türkiye'de partilerde çeşitli nedenlerden dolayı kurumsallaşma bulunmadığını ve siyasetin lidere bağlı olduğunu ifade etti. Soylu, var olan siyasal sistemi eleştirerek, siyaset yapmasındaki temel amacın, var olan siyaset sistemini değiştirmek olduğunu söyledi. Ekonomiye de değinen Soylu, ''ABD'de çıkan kriz ülkeye sıcak para gelmesini engellerse başımıza büyük işler açar'' dedi.

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan Soylu, işini kayyuma devredeceğini belirterek, bunun diğer siyasetçilere örnek olmasını istedi. Süleyman Soylu, ''ahde vefalı bir insan olduğunu, ancak kimsenin de emanetçisi olmadığını'' ifade etti. ''Seçim öncesi ANAVATAN ile DYP'nin birleşmesinin gerçekleşememesine'' ilişkin bir soru üzerine de Soylu, merkez sağa iki siyasi partinin fazla olduğunu belirterek, ''ANAVATAN, DYP veya DP yüzyıllar sonra Hz. Adem'le Hz. Havva'nın Arafat Dağı'nda buluşması gibi buluşmalıdır, birleşmelidir'' dedi.

Dolaştığı 52 ilde, tabanın yüzde 70-75'inin birleşme talep ettiğini kaydeden Soylu, ''Ben bunun için iyi niyetle gayret gösterenlerden birisi olacağım. Ama bunu sürekli kamuoyunu meşgul eden bir halde tutmayacağım'' şeklinde konuştu.

 Anayasanın en özgürlükçü ve demokratik şekilde değiştirilmesi gerektiğini de dile getiren Süleyman Soylu, ''Eğer yapılması düşünülen yeni anayasada güçler ayrılığı ilkesi siyasetin boyunduruğu altına sokulursa, bu önümüzdeki süreci dünyanın gelişmiş ülkelerinden ayırmaya yönelik bir hamledir. Bu hamleye karşı çıkmak gerekir'' diye konuştu.

sabah



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,714 µs