En Sıcak Konular

Küçük'ün meslek hastalığı başını yaktı!

27 Ocak 2008 12:47 tsi
Küçük'ün meslek hastalığı başını yaktı! Ergenekon Örgütü'ne yönelik operasyonlar sırasında tutuklanan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde dosyalanmış şekilde gizli belgeler bulundu. Mahkemede belgelerle ilgili konuşan Küçük, sakladığı gizli dosyaları 'meslek hastalığı! olarak niteledi...

Ergenekon Örgütü'ne yönelik operasyonda mahkemece tutuklanan emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde bulunan dosyalanmış şekilde muhafaza edilen gizli belgelerle ilgili olarak mahkemede şunları söylediği öğrenildi:

“Ben JİTEM'in kurucusu olarak biliniyorum. Bende meslek hastalığı olarak niteleyebileceğim arşivleme alışkanlığı var. Bundan dolayı bana görev sırasında değişik yerlerden ulaşan belgeleri dosyalayarak muhafaza ettim. Emekli olduktan sonra da bu şekilde gelen belgeleri arşivledim. Beni seven insanlar da bu tür bilgi ve belge akışını bana sağlar. Evimde bulunan gizlilik niteliği yüksek olan belgeleri arşivlemem, karakterimin ve alışkanlığımın bir yansımasıdır. Aynı zamanda yazıya dökülen gizli konuşma kayıtları da bunun içinde yer alıyor. Evimde, gündemdeki Ergenekon, Lobi gibi belgelerin orijinal nüshalarının çıkması da arşivleme hastalığımdan kaynaklanmaktadır.”

Alparslan Aslan'ı tanımıyorum

Küçük'ün Danıştay saldırısı sonrası Alparslan Aslan'la aynı fotoğrafta yer almalarına ilişkin şu ifadeyi verdiği bildirildi: “Danıştay saldırısı sonrası bir gazetenin muhabiri aradı. Dünya Azerbaycan Kongresi sonrasında çektirdiğim bir fotoğrafla ilgili tüm gazetelerin birinci sayfadan beni haber yapacağını söyledi. Görüşmenin şantaj içerikli olduğunu düşünerek telefonumu kapattım. Daha sonra Zaman gazetesinde çıkan fotoğrafta bulunan kişinin Alparslan Aslan olduğunu öğrendim. Bu kişiyi tanımıyorum ve onunla yüz yüze geldiğimi hatırlamıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu Alparslan Aslan diye birinin bizim kongremize gelmediğini Stockholm'deki tüm otel kayıtlarını inceleyerek ortaya çıkardım. Bu kişiyi yanımda bulunan hiç kimse de tanımıyor. Bunun komplo, hatta fotomontaj olduğunu düşünüyorum.”

Susurluk'tan beri her taşın altında

Ergenekon operasyonunda tutuklanan isimlerden en enteresanı kuşkusuz emekli Tuğgeneral Veli Küçük. Zira eski generalin adı uzun süredir sık sık suç örgütleri ve skandallarla gündeme geliyor. İlk olarak Susurluk skandalıyla adından bahsettiren ve karınlık kişilerle ilişkilerinden dolayı “Derin Devlet” tartışmalarının merkezine yerleşen Veli Küçük, son operasyona kadar hakkında somut bir delil bulunamadığı için hiç cezalandırılmamıştı.

Çatlı'yla son görüşen kişi:

Dink suikastına adı karıştı: Ağustos 2000'de Yüksek Askeri Şura kararıyla emekli edilen Veli Küçük, eski İstanbul Valisi Erol Çakır ve eski Narkotik Şube Müdürü Nihat Kubuş ile Stratejik Güvenlik Koruma ve Eğitim adlı şirketi kurdu. 2002'de 'Kızıl Elma' adıyla bilinen koalisyonun oluşmasında ilk adımları attı. Oluşum Hrant Dink, Elif Şafak, Orhan Pamuk gibi aydınların yargılandığı 301 davalarında provokatif eylemler yaptı. Hatta Dink, “Küçük duruşmama geldi, her şey daha kötüleşti” demişti.

Danıştay saldırganıyla: Veli Küçük'ün Danıştay saldırganı Avukat Alparslan Arslan ile birlikte çektirdiği fotoğraflar da gazetelere yansımıştı.

Vatan



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs