FOTO- VİDEO | " /> FOTO- VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

Kazanın sebebi belli oldu! FOTO- VİDEO

27 Ocak 2008 13:06 tsi
Kazanın sebebi belli oldu! FOTO- VİDEO TCDD Genel Müdürlüğünce, İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin raydan çıkması sonucu sabah saat 02:00 sularında kaza meydana geldi. Kütahya-Afyon güzergahında devrilen trende ölenlerin sayısı dokuzu buldu. İşte hayatını kaybedenlerin isi

TCDD Genel Müdürlüğünce, İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısının 9'a çıktığı bildirildi. TCDD Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün 17.35'de İstanbul'dan kalkan ve Haydarpaşa-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin, Kütahya-Afyon güzergahında bulunan Çöğürler-Değirmenözü istasyonları arasında bugün saat 02.00 civarında raydan çıktığı ve iki vagonunun yan yattığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Haydarpaşa'dan 298 yolcu ile hareket eden Pamukkale Ekspresi'nin Kütahya'dan aldığı yolcularla yolcu sayısının 436'ya ulaştığı belirtilerek, kazada ölenlerin sayısının 9'a çıktığı bildirildi.

Açıklamaya göre, kazada ağır yaralanan Bahadır Korkmaz, Sultan ve Musa Bıyıklı, Yusuf Akkuş, Havali Kalgır ile hafif yaralanan Mustafa Önal'ın tedavisi Kütahya Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.

Hafif yaralanan Yusuf Onay, Cavide ve Ceren Güler, Haydar Acar, Mustafa ve Musaf Dalkılıç, Cemile Dilber, Mehmet Emin Erez ise Afyon Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Açıklamada, çalışmaların Kütahya Valiliği ile koordineli olarak sürdürüldüğü, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve ilgililerin de bölgede incelemelerde bulunduğu aktarıldı. Ambulans ve kurtarma ekipleri ile kara ve demiryolu araçlarının süratle kaza yerine ulaştığı dile getirilen açıklamada, yolcuların trenle Kütahya'ya aktarılarak, gidecekleri yerlere otobüsle gönderilmesine ilişkin çalışmaların tamamlandığı bildirildi.

Ölenlerin isimleri

İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin bazı vagonlarının, henüz belirlenemeyen nedenle Kütahya merkeze bağlı Çöğürler köyü yakınlarında raydan çıkarak yan yatması sonucu meydana gelen kazada, tren şefi Ahmet Sarıkaya (42), yolcular Yusuf Açıkgöz (28), Mehmet Börek (51), Kerim Yarar (16) ve İbrahim Doğan (21) öldü. Trenin altında kalıp yaşamını yitirenlerin kimliklerinin vagonlar kaldırıldıktan sonra belirleneceği bildirildi.

Kazanın sebebi

Kütahya'da meydana gelen tren kazasının ardından yapılan ilk incelemelere göre kazanın conta başındaki ray kırılmasından kaynaklandığı tespit edildi.

TCDD'den yapılan açıklamaya göre, Haydarpaşa-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi, Kütahya –Afyon güzergahında bulunan Çöğürler-Değirmenözü istasyonları arasında raydan çıkarak 2 vagon yat yattı.

Haydarpaşa'dan 298 yolcu ile hareket edip, Kütahya'dan aldığı yolcularla birlikte toplam 436 yolcusu bulunan Pamukkale Ekspresi'nde 9 kişi hayatını kaybetti. Ölen vatandaşların cenazeleri Kütahya Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, yaralıların tedavileri ise Kütahya ve Afyon Devlet Hastanesi'nde yapılmaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

haber7



Bu haber 1,667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,857 µs