7 aşamalı kaos planı! | " /> 7 aşamalı kaos planı! | "/>

En Sıcak Konular

7 aşamalı kaos planı!

28 Ocak 2008 08:02 tsi
7 aşamalı kaos planı!
Ergenekon terör örgütünün 'kurucusu' olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konan Veli Küçük'ün ajandasından 7 aşamalı darbe planı çıktı. Plana göre örgüt Türk-Kürt çatışması çıkararak darbeye zemin hazırlayacaktı.

Ergenekon Operasyonu kapsamında 'terör örgütü lideri' suçlamasıyla tutuklanarak Kartal Cezaevi'ne konan Veli Küçük'ün ajandasından 7 aşamalı bir darbe planı çıktı. Plana göre örgüt Türk-Kürt çatışması çıkarılarak darbeye zemin hazırlayacaktı.
Küçük'ün özel eşya ve bilgisayarlarında da plana dair bilgiler bulunduğu öğrenilirken, planın adım adım sona doğru yaklaştığının ortaya çıktığı tespiti yapıldı. Küçük'ün ajandasında, 3 dernek kurulduğu belirtilirken, bu derneklerin daha sonra Dink cinayetiyle irtibatlı olduğu, hatta soruşturma dosyasına girdikleri öğrenildi.

TSK'YA SIZMA ÇALIŞMALARI

Bazı emekli subaylar aracılığıyla ordu içinden de destek alma girişimlerinde bulunan örgütün, 'genç subaylar' oluşumu için çalıştığı belirlendi. Bazı alanlarda 'özel büro'lar kuran Küçük'ün, hassas kurumlara sızma sürecinde MİT, JİTEM ve Emniyet istihbaratına yakalanmamak için kurduğu İstihbarat Bürosu'nun başına eski istihbaratçı Erkut Ersoy'u getirdiği belirtildi.

'Örgütlenme, Propaganda, Operasyon, Finans, Din ve Cemaat İlişkileri' adlarıyla da 5 ayrı büro kurulduğu belirlenirken, finans bürosuna haraç çeteleriyle 'devlet' gibi ilişki kurarak gelir sağlama, cemaat bürosuna da 'İslami örgüt kurma' görevi verilmesi dikkat çekti. Haraç çeteleriyle ilişkilere dair medyaya da yansıyan fotoğraf ile bu kişiler arasındaki 500 sayfalık telefon konuşmalarının dosyaya eklendiği belirtildi.

ÖRGÜT BİLE KURDULAR

Örgütün Cumhuriyet gazetesine bomba atılması, Danıştay baskını, Diyarbakır provakasyonu, Malatya'daki misyoner katliamı, Hrant Dink cinayeti, Fethullah Gülen'e iki suikast girişiminin de arkasında olduğu öne sürülürken, sırada bazı yazar, gazeteci ve devlet adamlarına suikast düzenleyerek 'kaos' sürecini hızlandırma aşamasının olduğu belirtildi. Miting ve propaganda için ulusalcı dernekleri kullanan Ergenekon'un, Türk-Kürt çatışmasını tetikleyecek 'Kürdistan İslami Özgürlük Hareketi' adında bir terör örgütü bile kurduğu ortaya çıkarıldı. Örgütün nihai hedefinin ise darbe zeminini hazırlamak olduğu belirtildi.

Adım adım darbeye doğru

Kaos ortamı yaratacak eylemlerin ardından darbeye gidecek süreç de 7 aşamalı olarak planlandığı belirlendi.

1- Cumhuriyet gazetesine bomba atılması

2- Danıştay Baskını

3- Diyarbakır provakasyonu

4- Misyoner Katliamı

5- Hrant Dink Cinayeti

6- Fethullah Gülen'e iki suikast girişimi

7- Siyasilere yönelik suikastler

Örgütün emir komuta zinciri

Başkan: Veli Küçük, emekli Tuğgeneral. JİTEM'in kurucusu.

Başkanlık Divanı: Veli Küçük, Fikri Karadağ, Sevgi Erenerol, Sami Hoştan, Kemal Kerinçsiz, Erkut Ersoy.

1- Örgütlenme Bürosu: Başkan Fikri Karadağ, Görevi: Kurulacak derneklerle sokaktaki gençleri toparlayıp, gençleri örgüte kazandırmak.

2- Savunma ve Propaganda Bürosu: Başkan Kemal Kerinçsiz. Görevi: Örgütün legal kuruluşları ile medyada ve kamuoyunda propaganda yapıp mitingler düzenlemek.

3- Operasyon ve Lojistik Bürosu: Başkan Zekeriya Öztürk. Görevi: Örgüte silah ve mühimmat teminin yanı sıra tetikçi ve eylemci bulma, provakatif amaçlı eylemlerin plan ve alt yapısını hazırlama.

4- Finans Bürosu: Başkan Sami Hoştan. Görevi: Örgüte finans desteği sağlamak ve eylemler öncesinde naylon örgütler kurup onların adına eylemleri üstlenmek. 'Devlet' görüntüsü vererek mafya çetelerini bağlamak.

5- Din ve Cemaat İlişkileri Bürosu: Başkan Sevgi Erenerol.Görevi: Örgüt üyeleri içerisinde İslam adı altında değişik ama adı konmayan bir dinsel yapılanmaya gitmek ve örgüt elemanlarını İslami akımlardan uzak tutmak.

6- İstihbarat Bürosu: Başkan Erkut Ersoy. Görevi: Örgütün istihbarat akışını sağlamak ve örgütün MİT, JİTEM ve Emniyet İstihbarat'ın yanı sıra kolluk kuvvetlerine yakalanmaması için yöntemler geliştirmek.


Hablemitoğlu cinayetinde kilit isim Ertuğrul Yılmaz

Ergenekon Terör Örgütü'nün 1999'da kendini feshettiği ve 'Loca' adıyla yeniden örgütlendiği, bu örgütün de "Alman Haberalma Teşkilatı'na yaklaştığı ve maddi destek aldığı" kaydedildi. Örgütün Almanya ile bağlantılı gizli para kaynağının ise Almanya'da 2003 yılında öldürülen Ertuğrul Yılmaz olduğu belirtildi. Yılmaz'ın kaynağı belli olmayan büyük miktardaki parayı Türkiye'de kurduğu factoring şirketi ile akladığı kaydedildi. Almanya bağlantısının 'Hablemitoğlu cinayeti'nin aydınlatılmasında da önemli olduğu vurgulanırken, yazar Necip Hablemitoğlu ve İbrahim Çiftçi cinayetlerinin "örgütün dış bağlantılarının ortaya çıkarılması" için işlendiği kaydedildi. Hablemitoğlu'nun, Alman Vakıfları üzerine yaptığı inceleme nedeniyle, Veli Küçük'ün talimatıyla İbrahim Çiftçi tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. Tetikçi Çiftçi'nin savcılık ifadesinde, cinayeti işlediğini ve 2 milyon dolar aldığını itiraf ettiği; ancak daha sonra yine Küçük'ün emriyle Sami Hoştan tarafından bombalı saldırıda öldürtüldüğü kaydedildi.

Çiftçi'ye verilen 2 milyon doları da Sami Hoştan'ın temin ettiği iddia edildi.

yenişafak



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,039 µs