En Sıcak Konular

6 Ayaklı darbe: Ölüm emirleri Küçük'ten!

28 Ocak 2008 09:03 tsi
6 Ayaklı darbe: Ölüm emirleri Küçük'ten! Ergenekon lideri Veli Küçük'ün, Dink dahil 5 cinayet emrini verdiği iddia edildi. 2009'da öngörülen darbe için 6 aşamalı plan yapıldığı, 27 Nisan bildirisinde de Küçük'ün rol oynadığı dosyaya girdi..

Ergenekon lideri Veli Küçük'ün, Dink dahil 5 cinayet emrini verdiği iddia edildi. 2009'da öngörülen darbe için 6 aşamalı plan yapıldığı, 27 Nisan bildirisinde de Küçük'ün rol oynadığı dosyaya girdi..

Ergenekon operasyonunda cezaevine konulan Veli Küçük'ün; 5 cinayet ve 4 saldırının talimatını verdiği öğrenildi. Küçük'ün, özel eşyaları, ajandası ve bilgisayarında yapılan incelemede, 6 aşamalı planla darbeyi hedeflediği ve örgütü de 6 ayakta organize ettiği öğrenildi. Emekli Tuğgeneral Küçük'ün; Hablemitoğlu, Hrant Dink, Malatya katliamı, İbrahim Çiftçi cinayeti ve Danıştay saldırısı saldırılarının talimatını verdiği iddia ediliyor. Hrant Dink, Malatya ve Danıştay saldırıları başkanlık divanında karar bağlanıp, talimatlar emir komuta zinciri ile iletildi. Diğer iki cinayette başkanlık divanı devre dışı bırakıldı. 2009'da amaçlanan darbe için yaptığı 6 aşamalı plan ise şöyle:

Naylon örgütler

1-Sivil toplum kuruluşları oluşturmak: Küçük'ün bu aşamada kurduğu Kuvayi Milliye, Vatasever Kuvvetler Güç Birliği ve Müdafaii Hukuk Büro'nun son iki yıl içerisinde gerçekleşen tüm provakasyon eylemlerinde adı geçti. Danıştay baskınında, Vatanseverler, Dink cinayetinde Kuvayi Milliye derneğinin ilgisi olduğu belirlendi.

2-TSK'da yapılanma: Ordu içinde son dönemlerde baş gösteren genç subaylar krizi ile 27 Nisan'daki e-muhtıranın arkasında da Veli Küçük'ün ordudaki yeni teşkilatlanmasının etken olduğu dosyada yer aldı.

3-İstihbarat akışı: Başında Erkut Ersoy isimli eski bir istihbaratçının bulunduğu Özel Büro ile MİT, JİTEM ve Emniyet istihbaratına yakalanmaması amaçlandı, irtibat ve haberleşmeler kapalı devre mail sistemiyle yapıldı.

4-Naylon terör örgütleri: Yeraltı dünyasının tanınan isimlerinden Sedat Peker, Semih Tufan Günaltay ve Drej Ali lakaplı Ali Yasak'ın isimleri provokatif eylemlerde gündeme geldi. Kamuoyuna yansıyan Veli Küçük ile bu mafya liderlerinin samimi fotoğrafları ile kişiler arasında yapılan telefon dinlemeleri soruşturma kapsamına alındı. Örgütün mafya vasıtasıyla naylon terör örgütleri kurarak eylem yapma planı içinde ise Türk-Kürt çatışmasını tetiklemek amaçlanıyor.

5-Başıboş gençler: Ülkü Ocakları'nın etkisindeki ve başıboş gençlerin, Aydınlık grubu olarak bilinen ulusalcı gençlerle kaynaştırılması ve eylemlerde kullanılması amaçlandı.

6-Temizleme - ortadan kaldırma: Hrant Dink, Papaz Santoro cinayetleri ile Danıştay baskını ve misyoner katliamları ile yazar ve milletvekillerine yönelik saldırı planları.

Pamuk'a suikast planı simitçide konuşuldu

Örgüt, Pamuk suikastı planını Erol Ö.'ya simitçide anlattı. Hablemitoğlu cinayetinin ise Alman istihbarat teşkilatının isteğiyle işlendiği öğrenildi..

Ergenekon terör örgütünün Orhan Pamuk cinayetini ailesi tarafından terk edilen Erol Ö.'ye işletmeyi planladığı ortaya çıktı. Kuvayi Milliye Derneği'nde çaycı olarak işe başlatılan Ö.'ye cinayeti işleme karşılığı 1 milyon YTL paranın verileceği iddia edildi. Erol Ö.'nün son zamanlarda, "Yakında çok para kazanacağım" dediği öne sürüldü. Örgüt yöneticileriyle Beyoğlu'nda bir simitçide buluşup cinayet planlarını yaptığı iddia edilen Ö.'nün bilgisayarında, "Ödüllü işe büyük ödül" şifresinin yer aldığı önü sürüldü. Başbakan Tayyip Erdoğan, Fethullan Gülen ve Fehmi Koru'ya yönelik suikast planları ile Diyarbakır Şehit Anaları Derneği aracının kurşunlanması planlarının ise yarım kaldığı belirtiliyor. Öte yandan örgütün Ortodoks Kilisesi gibi buluşma yeri olarak da kullanılan Veli Küçük'ün Yalova'daki çiftliğinde, örgüt üyelerine silahlı saldırı eğitimi verildiği de tespit edildi.

Finanse ediyorlardı

Dink, Çiftçi ve Malatya katliamının tamamen provokatif amaçlı eylemler olduğu belirtilirken Hablemitoğlu cinayetinin ise kendilerine finansman kaynağı sağlayan Alman istihbarat teşkilatının isteği üzerine işlendiği ortaya çıktı. Alman istihbarat teşkilatı Hablemitoğlu'nun Türkiye'deki Alman vakıfları üzerinde yaptığı araştırmadan rahatsız olduğu için durumu Küçük''e ilettiği, Küçük'ün de Hoştan'a cinayet emrini verdiği öne sürüldü.

Finanstan istihbarata kadar altı ayrı büro

Başkan ve başkanlık konseyinden oluşan örgütün yapısı şöyle: Başkan: Veli Küçük, emekli tuğgeneral JİTEM kurucusu. Başkanlık Divanı: Veli Küçük, Fikri Karadağ, Sevgi Erenerol, Sami Hoştan, Kemal Kerinçsiz, Erkut Ersoy.

1- Örgütlenme büro: Başkan Fikri Karadağ. Üyeler Kahraman Şahin, Hüseyin Gazi Oğuz. Görevi: Kurulan ve kurulacak olan derneklerle sokaktaki gençleri toparlamak ve Ülkü Ocakları'ndaki ve aydınlık grubundaki gençleri örgüte kazandırmak.

2- Savunma ve propaganda büro: Başkan Kemal Kerinçsiz. Üyeler Fuat Turgut, Ergun Poyraz, Güler Kömürcü. Görevi: Medya ve kamuoyunda propaganda yapıp, mitingler düzenlemek. Örgütün üyelerinin kolluk kuvvetleri ve mahkemeler karşısında savunmasını yapmak.

3- Operasyon ve lojistik büro: Başkan Zekeriya Öztürk. Üyeler Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım, Fikret Emek, Muhammet Y. Görevi: Örgüte silah, mühimmat, tetikçi ve eylemci bulma.

4- Finans, mafya ve naylon terör örgütler bürosu: Başkan Sami Hoştan. Üyeler Semih Tufan Günaltay, Sedat Peker, Ali Yasak Görevi: Örgüte finans destek sağlamak ve örgütün yapacağı eylemler öncesinde naylon terör örgütleri kurup onların adına eylemleri üstlenmesini temin etmek.

5-Din ve cemaat ilişkilerini düzenleme büro: Başkan Sevgi Erenerol. Üyeler Hüseyin Görüm, İhsan Göktaş. Görevi: Örgüt üyeleri içerisinde İslam adı altında değişik ve adı konmayan dinsel yapılanmaya gidip örgüt elemanlarını İslami akımlardan uzak tutmak.

6- İstihbarat büro: Başkan Erkut Ersoy. Görevi: MİT, JİTEM ve Emniyet İstihbarat'ın yanı sıra kolluk kuvvetlere yakalanmamak için yöntemler geliştirme.

İşte emir komuta zinciri

Örgütün saldırı ve eylem planlarındaki emir komuta zinciri ise şöyle sıralandı:

* Cumhuriyet gazetesine bomba atılması: Veli Küçük Fikri Karadağ - Zekeriya Öztürk - Alparslan Arslan.

* Danıştay baskını: Veli Küçük-Fikri Karadağ-Muzaffer Tekin-Alparslan Arslan.

* Diyarbakır provokasyonu: Veli Küçük- Fikri Karadağ- Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Başkanı Taner Ünal- tetikçiler.

* Misyoner katliamı: Veli Küçük-Fikri Karadağ- Zekeriya Öztürk-tetikçiler.

* Hrant Dink cinayeti: Veli Küçük-Fikri Karadağ-Zekeriya Öztürk- kamu görevlisi- Yasin Hayal.

* Fethullah Gülen'e 2 suikast planı: Veli Küçük- Sami Hoştan- Semih Günaltay.

* Başbakan Erdoğan'a yönelik biri bombalı iki saldırı planı: Veli Küçük- Fikri Karadağ ve Zekeriya Öztürk.

Cezaevinde asker selamıyla karşılandı

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan 8 kişi önceki gece saat 01.00 sıralarında Kartal H Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Kelepçesiz olduğu öğrenilen Veli Küçük'ün cezaevine girişi sırasında rütbeli bir komutan tarafından asker selamıyla karşılandığı öne sürüldü. Dün cezaevinin karantina bölümünde kalan tutukluların bugün koğuşa yerleştirilecekleri veya F tipi cezaevlerinden birine sevk edilecekleri öğrenildi.

Göktaş serbest

Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Hollywood yıldızlarının da üyesi olduğu Scientology tarikatının eski Almanya sorumlusu olan İhsan Göktaş ile Recep Sipahioğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı hazırlık kaleminde çalışan ve operasyon kapsamında gözaltına alınan Atilla Aksu'nun ifadesinde, avukat Kemal Kerinçsiz'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan ile Murat Ülker ve Ali Ülker gibi kişilerin adliyelerde davaları olup olmadığını araştırdığını anlattığı öne sürüldü.

Kilisede sessizlik

Ergenekon terör örgütüne ilişkin 8 aydır yürütülen soruşturmada, örgüte yurtdışından 5 yılda 50 milyon doların Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un üzerinden 'bağış' adı altında transfer edildiği iddiası sonrasında, dün Türk Ortodoks Kilisesi'nde sessizlik hâkimdi. Patrikhane Sözcüsü Erenerol'un kilisede, emekli tuğgeneral Veli Küçük, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk, emekli albay Fikri Karadağ ve avukat Kemal Kerinçsiz'le haftalık olağan toplantılar yaptığı iddialarıyla ilgili sorulara kilise çalışanları cevap vermedi.

Sabah



Bu haber 1,586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,896 µs