En Sıcak Konular

Patrikhane'den fişleme belgeleri çıktı!

28 Ocak 2008 09:44 tsi
Patrikhane'den fişleme belgeleri çıktı! Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne konan Türk Ortodoks Patrikanesi Basın Danışmanı Sevgi Erenerol'un evinde bulunan belgeler şok edici... Evden çıkan belgeler pek çok akedemisyeni fişleme amacı taşıyor...

Erenerol, çok sayıdaki öğretim üyesiyle ilgili bilgi fişlerinin evine nasıl ve kim tarafından getirildiğini bilmediğini savundu. Erenerol'un, "Ofisimde ele geçirilen 'Derin Ergenekon CD'si'nin içeriğini ve kim tarafından verildiğini de bilmiyorum" diye konuştu.

'DEVLETİMİZİ KORUMAK'

Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz ile 2004 yılında bir etkinlikte tanıştığını öne süren Erenerol, Muzaffer Tekin'le de 2003'teki Kıbrıs mitinginde tanıştığını açıkladı. Mahkemede, "Patrikhanemizin öncelikli amacı vatandaşı olduğumuz ülkemizin ve devletimizin bekasını korumaktır" ifadelerini kullanan Erenerol, Ankara'da faili meçhul bir suikasta kurban giden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nu İstanbul'daki bir etkinlik vasıtasıyla tanıdığını da anlattı.

Erenerol, herhangi bir istihbarat örgütüyle bağlantısı olduğu iddialarını da yalanladı. Tutuklanan Avukat Kemal Kerinçsiz, Sami Hoştan, Fikri Karadağ ve Hüseyin Görüm'ün ifadeleri ise şöyle:

Avukat Kemal Kerinçsiz: Ergenekon yapılanmasının silahlı bir örgüt olduğunu soruşturma sırasında öğrendim. Büromda eve evimde bulunan evraklar, avukatlığını yaptığım Muzaffer Tekin ve Ergün Poyraz davalarıyla ilgili. Bana gelen belgelerin kaynağını açıklamama hakkım var. Ulusal Güç Birliği diye bir birliği tanımıyorum.

Teşkilat: Kumarhane

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük çıkarıldığı İstanbul Adliyesi'nde verdiği ifadede, 30 saati geçen tüm adli işlemler sırasında sağlık kontrolüne hiç çıkarılmadığını, şeker hastası olduğunu ve böbreklerinden de rahatsız olduğunu anlattı.

İfadesine maddi durumunu ve emekli olduktan sonra yaptıklarını anlatarak başlayan Küçük, bir soru üzerine çete suçundan tutuklu bulunan Sedat Peker'i "Babası dostumdur, o nedenle tanırım" diye tanımladı. Küçük, Dünya Azerbaycanlılar Kongresi üyesi olduğunu ve bir toplantı sırasında çekilen fotoğraf nedeniyle İslami basından bir gazete tarafından şantaja uğradığını anlattı. Bu fotoğrafın Zaman gazetesinde yayımlandığını anlatan Küçük, fotoğraftakinin ise Danıştay saldırısını düzenleyen Alparslan Arslan olduğunu gördüklerini, ancak bu kişinin dernekle ilgisinin olmadığını ve kendisini de tanımadığını ifade etti.

Küçük ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbahat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile ilgili olarak kendisine birtakım belgeler ulaştığını, onları da dosyaladığını ifade etti.

Fikri Karadağ: Benim kurduğum derneğin hiçbir dinsel ve cemaat veya başka örgütlenme ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı yoktur. Tam bağımsız ve bağlantısız bir kuruluştur.

Derneğin Teşkilatlanma Başkanı olarak adı geçen Hüseyin Görüm Danıştay saldırısını gerçekleştiren Arslan'ı 2000 yılının başında tanığını kabul etti ve eylemden 1 yıl öncesine kadar da hiç görüşmediğini anlattı. Görüm, Arslan'ın dernekle ilgisinin olmadığını ifade etti.

Bu arada soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Recep Sipahioğlu ile İhsan Göktaş serbest bırakıldı.

AKUT'a benzemek istediler

Hüseyin Görüm, basında yer alan "Özel kuvvetler birimi" hakkında da, "1999 depreminde adını duyuran AKUT'un medyatik olduğunu ancak bir icraatta bulunmadığını, bu nedenle alternatif olarak bir birim kurmak istediklerini" belirtti. Görüm, "tanıdığım en temiz asker" diye nitelendirdiği Karadağ ile "milliyetçilik tutumu ırkçılığa yönelince aralarında anlaşmazlıklar çıktığını, kendisinin dindar olduğunu, buna sıcak bakmadığını, Karadağ'ı da Allah'a havale ettiğini" anlattı.

Sami Hoştan: Veli Küçük ile 1,5 yıldır görüşmedim. Sadece telefon görüşmesi yapmış olabilirim. Teşkilat diye geçen kelime, kumar ile ilgili bir konudur. Teşkilata gelme kumar dünyasında kullanılan bir kelimedir.

İbrahim Çiftçi'yi 10 yıldır tanırım. Zaman zaman kumar oynarız. Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili yaptığı başvuru ve cinayet konusundaki açıklamaları hakkında bilgi sahibi değilim. Çiftçi Ergenekon kelimesini söylemekten aciz, kumar oynayan biridir.

Hüseyin Görüm: Türk Ortodoks Kilisesi'ne Muzaffer Tekin ve Fikri Karadağ'la birlikte gittim. Atatürkçü bir çizgisi olan kiliseyi Fener Rum Patrikanesi karşısında güçlendirmek için gittik

Bugün & Milliyet



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs