En Sıcak Konular

'ABD'nin müdahalesi büyük bir kriz olur'

28 Ocak 2008 09:52 tsi
'ABD'nin müdahalesi büyük bir kriz olur'
"Pakistan Cemaati İslami Partisi" lideri Gazi Hüseyin ABD'nin olası müdahalesinin tehlikelerini anlattı.

"Pakistan Cemaati İslami Partisi" lideri Gazi Hüseyin Ahmet Amerika'nın Pakistan Kabile bölgelerine ister tek yanlı isterse Pakistan'la birlikte müdahale etmesi durumunda tüm Pakistan halkının buna direneceğini belirterek, bunun bölgede çok büyük bir krize yol açacağını söyledi.

Sıcak gündemle ilgili soruları cevaplayan "Cemaati İslami Pakistan" lideri Gazi Hüseyin Ahmet ABD'nin Pakistan'a müdahalesine hem kendi partileri, hem Pakistan halkı ve hem de hükümetin karşı olduğunu ifade etti.

Buna kimsenin müsamaha gösteremeyeceğini, Amerika'nın böyle bir ahmaklığa girişemeyeceğini, girişse bile Pakistan'da büyük bir direnişle karşılaşacağını vurgulayan Ahmet, "bu büyük bir krize neden olacak" dedi.

Pakistan Hükümeti'nin de en üst düzeyde, Devlet Başkanı ağzıyla buna muhalefetini gündeme getirdiğini hatırlatan Gazi Hüseyin Ahmet, kabile bölgelerinde daha fazla kesimin de buna direneceğini söyledi.

Tek taraflı müdahale gibi, kabile bölgelerine Pakistan, Amerikan müşterek müdahalesine de Pakistan Hükümeti'nin karşı çıktığını açıklayan Gazi Hüseyin Ahmet, ABD'nin Pakistan Afganistan sınırında Turham bölgesinde ortak üs oluşturmak istediğini ama buna da karşı çıkıldığını bildirdi.

Bu konuyla ilgili Pakistan Hükümeti tarafından gizliden gizliye bir pazarlık olup olmadığını bilmediklerini ifade eden Hüseyin, Hükümetin buna cesaret edemeyeceğini söyledi.

8 Ocak 2008 de yapılması planlanan ancak Binezir Butto suikastıyla birlikte 18 Şubat 2008'e ertelenen seçimlerle ilgili görüşünü sorduğumuz Gazi Hüseyin Ahmet, Cemaati İslami olarak seçimlere katılmayacaklarını, boykot ettiklerini ifade etti.

Aynı zamanda dini partiler şemsiye örgütü olan "Birleşik Eylem konseyi"nin başkanı da olan Gazi Hüseyin Ahmet, "Birleşik Eylem Konseyi'nin artık siyasi bir statüsünün kalmadığını ve askıya alındığını bildirdi. Bu ittifak içerisinden sadece Mevlana Fazlurrahman'ın liderliğini yaptığı Pakistan Ulema Cemaati'nin seçimlere katılacak olduğunu, ancak Cemaati İslami olmadan bu partinin seçimlerde pek de başarılı olamayacağını iddia etti. Bu parti liderinin halk nezdindeki imajının kötü olduğunu söyleyen Gazi Hüseyin söz konusu partinin bazı eyaletlerde bölünme sürecine girdiğini ve seçimlerde fazla başarılı olamayacağını ifade etti.

SEÇİMLERE HİLE KARIŞACAK

18 Şubat 2008 seçimlerine ilişkin önemli iddialarda bulanan Gazi Hüseyin Ahmet, seçimlerini sonuçlarının şimdiden belli olduğunu ve hile karıştırılacağın savundu. Dolayısıyla, seçimlere katılmanın kendileri açısından boş bir çaba olduğunu ve seçimlerden sonra muhalefetle şu an iktidarı elinde bulunduran Perviz Müşerref arasında seçimlere hile karıştırıldığı iddialarıyla ilgili çatışma çıkacağını iddia etti.

'SEÇİMLERE GİRMEK İÇİN ŞARTLARIMIZ VAR'

Kendilerinin seçimleri boykot ettiklerini ve hükümet aleyhine gösteriler düzenlediklerini söyleyen Hüseyin, Seçimleri boykotta yalnız olmadıklarını ve "Tüm Partiler Demokratik Hareketi"ne bağlı partilerin seçimleri boykot ettiklerini ve birlikte davrandıklarını bildirdi.

Gazi Hüseyin Ahmet kendilerinin seçimlere katılabilmesi için, Perviz Müşerref'in istifa etmesi, görevden alınan yargıçların vazifelerine iade edilmesi, siyasi partilerin uzlaşısı ile yeni bir geçici hükümet kurulması, yeni bir seçim komisyonu oluşturulması gibi ön şartlarının olduğunu bildirdi. Ülkede istikrarın sağlanabilmesinin yolunun Amerikan yanlısı politikaların terk edilmesi, 1973 anayasasının olduğu gibi yürürlüğe konulması ve hilesiz seçimlerin yapılmasından geçtiğini ifade etti.

'TÜRKİYE SEÇİMLERE GİRMEYİ TEŞVİK ETTİ'

Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Pakistan'ı ziyareti sırasında kendilerini seçimlere girmeye teşvik ettiğini açıklayan Gazi Hüseyin Ahmet, buna karşılık Pakistan'da yapılacak seçimlere hile karıştırılacağını, Türkiye'deki gibi seçimlerin şeffaf olması durumunda elbette kendilerinin seçimlere seve seve gireceklerini Türkiye Cumhurbaşkanı'na bildirdiklerini ifade etti.

Binezir Butto'nun öldürülmesi ardındaki olası güçlerle ilgili sorulan soruya Gazi Hüseyin Ahmet bununla ilgili kesin bir delil olmadığını söyledi. Bu suikastı ülkede istikrarsızlık isteyenlerin düzenlediğini bildirdi ve bununla ilgili olarak şu an ki yönetimle birlikte bazı dış güçlerin suçlandığını bildirdi. Binezir'in ABD deki lobicisine gönderdiği ve öldürülmesi durumunda ifşa edilmesini istediği bir e mail de şu anki yönetimi suçladığını söyleyen Gazi Hüseyin Ahmet Binezir'in partisi "Pakistan Halk Partisi"nin suikastı BM'nin soruşturmasını talep ettiklerini ifade etti. Kendilerinin Cemaati İslami olarak bu cinayeti Perviz Müşerref tarafından görevden alınan yargıçlar tarafından yürütülmesi taraftarı olduklarını açıkladı.

Mahmut Osmanoğlu / dunyabulteni



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,297 µs