En Sıcak Konular

Erdoğan, Gökçek'in projesini neden rütuşladı?

28 Ocak 2008 11:36 tsi
Yer; AK Parti Genel Merkezi.. MYK toplantısı... Ankara'nın trafiğini rahatlatması beklenen ancak bir türlü bitmeyen Çayyolu Metrosu gündeme geliyor. Başbakan, Melih Gökçek'i toplantıya davet ediyor. Peki sonra ne oluyor?

Yer; AK Parti Genel Merkezi..MYK toplantısı...Ankara'nın trafiğini rahatlatması beklenen ancak bir türlü bitmeyen Çayyolu Metrosu gündeme geliyor. Başbakan, Melih Gökçek'i toplantıya davet ediyor. Peki bundan sonra ne oluyor?

Yapımına 2002 Eylül’ünde başlanan, yüzde 90 inşaatı tamamlanmasına rağmen, finansman sıkıntısı yüzünden henüz yapımı tamamlanamayan Ankara AŞTİ-Çayyolu metro hattı inşaatını Ulaştırma Bakanlığı’nın devralacağı öğrenildi.

Cafesiyeset’in, AK Parti yönetim çevrelerinden edindiği bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bitimine çok kısa mesafe kala yapımı durma noktasına gelen AŞTİ-Çayyolu metro inşaatının bitirilmesi talimatını verdi.

BAŞBAKAN MELİH GÖKÇEK'E NEYİ SORDU?

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz Aralık ayı içinde gerçekleşen AK Parti MYK toplantısında konunun gündeme gelmesi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de toplantıya davet etti.

Başbakan, Melih Gökçek’e Çayyolu Metrosu’nun niçin hala bitmediğini sordu.

Melih Gökçek bu soru üzerine, “Yüklenici firmayla ilgili bir sorun oluştuğunu’ kaydetti.

BAŞBAKAN KİME TALİMAT VERDİ?

Başbakan bunun üzerine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, metro inşaatını Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol imzalayarak Ulaştırma Bakanlığı’nın devralması talimatını verdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, bakanlık bürokratlarına talimat vererek metro inşaatının Büyükşehir’den devralınması için çalışma başlatmalarını istedi.

AŞTİ-Çayyolu metro inşaatının Ulaştırma Bakanlığı’na devri ile ilgili protokolün, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Bakanlık arasında imzalanması bekleniyor.

MAHALLİ SEÇİMLERE KADAR TAMAMLANSIN TALİMATI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AŞTİ-Çayyolu metro inşaatının mahalli seçimlere kadar tamamlanmasına büyük önem verdiği de edinilen bilgiler arasında.

Yapımına Eylül 2002’de başlanan ve yüzde 90 oranında tamamlanan AŞTİ-Çayyolu metrosunun toplam uzunluğu 9 bin 300 metre.

AŞTİ’den başlayıp Ümitköy’e kadar uzanan hatta, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Köy Hizmetleri, Beytepe ve Ümitköy olmak üzere 7 istasyon bulunuyor.

Ankara’nın genişleme istikametinde bulunan Çayyolu’na yapılan metro hattının, Eskişehir Yolu üzerindeki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor.

 
Haber 7



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs