En Sıcak Konular

MEB'den açık lisede türbana inceleme

28 Ocak 2008 14:14 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı, açık lise sınavlarına başörtülü giren öğrencilerle ilgili inceleme başlattı. Soruşturma açılması halinde söz konusu öğrencilerin sınavlarının iptal edilebileceği bildirildi.

Önceki gün yapılan açık lise sınavında, Ankara, İzmir, Erzurum, Edirne ve Konya’da çok sayıda öğrenci salonlara başörtüyle girmek için ısrar etti.

Başörtüsüyle sınava girmek isteyen öğrencilere, öğretmenler engel oldular. Ancak bir süre sonra Milli Eğitim’den gelen talimat üzerine öğrenciler, "Tutanak tutularak" sınava girdiler.

MEB yetkilileri, sınava giren diğer öğrencileri düşünerek, huzuru bozmamak, tartışmaların büyümesini önlemek için başörtüsüyle sınava girilmesine izin verildiğini bildirdiler.

Yetkililer, bu durumu tespit amacıyla türbanla sınava girenler hakkında tutanak tutulması talimatını verdiklerini bildirdiler. Bu tutanakların, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderileceğini kaydeden bakanlık yetkilileri, yapılacak inceleme sonrasında bu konuda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söylediler.

Yetkililer, soruşturma açılması halinde söz konusu öğrencilerin sınavlarının iptal edilmesinin sözkonusu olabileceğini bildirdiler.

DANIŞTAY’IN KARARI

Ancak Danıştay 8. Dairesi, Mayıs 2007’de gerekçesini de açıkladığı kararında, Açık Öğretim Lisesi sınavlarına girecek öğrencilerin başının açık olması zorunluluğu bulunduğunu ortaya koymuştu.

Gerekçede, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmeliğin, lise ve dengi okullardaki kız ve erkek öğrencilerin kılık-kıyafetini düzenleyen 12. maddesinde kız öğrenciler için "başı açık" olma koşulunun yer aldığı vurgulandı.

Gerekçede, sınavlarda Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi hükümlerinin uygulanacağı, ancak, sınavlarda uyulması zorunlu kurallara uyulmaması halinde hangi yaptırımların uygulanacağının bir başlık altında ayrıca düzenlenmediği de kaydedildi.

 8 sütun



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs