En Sıcak Konular

Ezeli rakipler kurayı değerlendirdi

28 Ocak 2008 14:17 tsi
Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Finalinde karşı karşıya gelecek olan F.Bahçe ile G.Saray'ın yöneticileri kurayı değerlendirdi. Feldkamp'a göre 'bundan daha güzel bie şey yok!'

Eşleşmeyi erken final olarak değerlendiren Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Erken bir final oldu. 8 takımın kaldığı bir yerde bu tip eşleşmeler olabiliyor. İki takım da iddialı. Çeyrek finalde eşleşmeseler ileriki turlarda eşleşecekler. Şans bu. Bütün rakiplerimizi ciddiye alıyoruz. Hedefimiz kupayı almak. Galatasaray'da önümüzdeki engellerden bir tanesi. Bu engeli aşıp kupada final oynayacağız" dedi.

Mosturoğlu, Fenerbahçe'nin Fortis Türkiye Kupası maçlarına yedek takım ile çıkacağı açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Açıkladığımız görüş kulübün resmi görüşüdür. Geçen sene yaptığımız açıklama geçerli" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Asbaşkanı, "Kura çekiminden Beşiktaş mı karlı çıktı ?"sorusuna, "Sadece Beşiktaş dersek diğer 5 takıma haksızlık yapmış oluruz. Diğer takımlar da iddialı. Kupa sadece '3 büyükler'in hedefi değil. Diğer takımlarında hedefi. Anadolu takımlarının ulaşması en kolay hedef bu. Onlara da haksızlık yapmayalım. Beşiktaş'ın şu an için belki bir avantajı var ama maçlar oynanamadan kazanılmıyor" şeklinde konuştu.

Mosturoğlu son olarrak transferle ilgili soruya, "Transfer ile ilgili bir gelişme yok. Olursa açıklayacağız" demekle yetindi.

Galasataray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ise, "Bu turda karşılaşmak istemezdik. Kura sonucuna saygı göstermek lazım. İlk maçın dışarıda olması bizim için bir avantaj olabilir. Bu turda olmasa bile zaten karşılaşacaktık. Rakibimizi eleyip yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ'TAN RİZESPOR YORUMU

Son 2 sezondur Fortis Türkiye Kupası'nı müzesine götürme başarısı gösteren Beşiktaş'ta Genel Sekreter Kenan Öner de 8 takımın bileklerinin hakkı ile buraya geldiğinin altını çizerek, "Rize ile aynı gruptaydık. Kupada da ilk maçta bizi yenmişti. Rizeye şansımız az tutuyor. 2 sene üst üste biz kazandık 3.yü de kazanmak istiyoruz. Rize'de kolay bir takım değil. Ara tranfsferde de takımı güçlendirdiler. İlk maçı orada oynamak bizim için avantaj olacak. İkinci maçta işi bitirmek istiyoruz" dedi.

Öner, Fenerbahçe-Galatasaray eşleşmesiyle ilgili olarak, "Geçen sene Fenerbahçe ile yarı finalde karşılaşmıştık. Bu defa onlar karşılaştı. İkisinden biri gidicek. Kağıt üzerinde bir avantaj gibi gözüküyor. Ama kendi işimize bakacağız. Finale gidip kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"MUTLAKA BİRİNİ ALACAĞIZ DEMEK İSTEMİYORUM"

Öner, Higuain'in takımdan ayırılıp ayrılmayacağı sorusuna, "Arayışımız, temaslarımız devam ediyor. Mutlaka birini alacağız demek istemiyorum. Öyle bir şey yok. İsim çok ama değişik bir şey de olabilir. Temaslarımız var. Gönlümüze uygun, şartlarımazı uygun bize katkısı olabilecek birini renklerimize katarız. Yabancı transfer için bir ile yolların ayrılması gerekiyor. Bu Higuan olabilir. Maalesef uyum sağlayamadı" yanıtını verdi.

 FELDKAMP'A GÖRE BUNDAN DAHA GÜZEL NE OLABİLİR

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile eşleşmeleri ile ilgili olarak “Bundan daha güzel ne olabilir ki, Fenerbahçe ile finali erken oynamış olacağız, bundan güzel bir şey olamaz” dedi.

Alman çalıştırıcı, sarı-kırmızılı ekibin bugün yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Karl Heinz Feldkamp, hak eden takımın Fortis Türkiye Kupası'nda devam edeceğini kaydederek, bunun kupa maçlarının bir özelliği olduğunu söyledi.

"KENDİMİZİ ORADA İSPATLAMAK ZORUNDAYIZ"

Bir basın mensubunun, “Bu kadar eksiğin bulunduğu dönemde oynamak dezavantaj mı?” sorusuna Feldkamp, “Şu an için bir şey söylemek istemiyorum. Takımımızı ligde ve şu saatte buraya kadar getirdik. Yine kendimizi orada ispatlamak zorunda kalacağız ve onu yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Alman teknik adam, Ayhan ve Lincoln'un aylar sonra bugün idmana çıktığını belirterek, “Geri döndüler. Bundan sonra önemli olan önümüzdeki maç değil, önümüzdeki idmanlara devamlı çıkabilecekler mi? Çünkü ilk idmandan sonra dikkatli olmak ve yarını beklemek lazım” ifadelerini kullandı.

Adnan Polat ile dün havalimanında yaptığı görüşme ile ilgili bir soru üzerine Feldkamp, şunları söyledi: “Adnan bey ile her zaman görüşüyoruz. Biz dünkü görüşmede galibiyetin sevincini çıkardık. Zaten önümüzdeki günlerde her şey kesinlik kazanacak. Düne kadar elde ettiklerimizi, bugüne kadar yapmak istediklerimizi gerçekleştirebilirsek, her şey istediğimiz gibi olur.”
Alman teknik adam, “Sabri'nin affedilmesi söz konusu olacak mı” sorusu üzerine de, “Şu an için öyle bir şey gözükmüyor, şu an niye öyle bir şey yapalım” yanıtını verdi.

Hürriyet
 



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs