En Sıcak Konular

Otomobilde uyumaya son!

28 Ocak 2008 15:58 tsi
Direksiyon başında uyumaya son verilecek bir sistem geliştirildi. Bu otomobil takipte! Toyota, sürücünün gözlerinin açık olup olmadığını anlayan yeni bir güvenlik sistemi geliştirdi.

Bu yeni sistemle artık sürücülerin yolda uyuyakalmayacakları belirtildi.
     
Toyota'dan yapılan açıklamada, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota Motor Corp.'un (TMC), sürücünün gözlerinin açık olup olmadığını anlayan bir güvenlik sistemi geliştirdiği duyurularak, TMC'nin Aralık 2007'de yaptığı araştırma sonuçlarına göre dünyada bir ilk olan çarpışma öncesi güvenlik sisteminin, sürücünün yüzünün yönünü belirleme özelliği ile birlikte çarpışmaya bağlı hasarların önüne geçilmesinde önemli bir rol oynadığı kaydedildi.
     
Açıklamada, TMC'nin, çok yakında piyasaya çıkacak araçlarında, sürücünün otomobil kullanırken göz kapaklarının kapanmasına karşı bir uyarı sistemi kullanacağı ifade edilerek, ilk kez Toyota tarafından kullanılacak olan "göz kontrol sisteminin" yakın gelecekte Japonya'da üretilecek araçlarda kullanılmaya başlanacağı bildirildi.
     
Araçlarda sürücünün alt ve üst göz kapağının durumunu tespit etmek için bir kamera ve görüntüyü analiz eden bir bilgisayar bulunacağı belirtilen açıklamada, araçlarda ayrıca çarpışma ihtimaline karşı bir erken uyarı sisteminin de yer alacağı duyuruldu.
     
Erken uyarı sistemi, yakında çarpışma olacağını, sürücünün gözlerinin tam açık olmadığını ya da sürücünün yüzünün karşıya bakmadığını hissettiği anlarda sürücüyü uyaracak.
     
Toyota'nın sürücüye bağlı kazaların önüne geçmek ve trafikte maksimum güvenlik sağlamak adına bu yeni teknolojilerin hayati önem taşıdığına inandığı vurgulanan açıklamada, Japon Trafik Kazaları Araştırma ve Veri Analiz Merkezi'nin 2005 yılı raporuna göre trafik kazalarının en önemli sebepleri arasında sürücü hatalarının ilk sırada geldiği kaydediliyor.

internethaber



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs