En Sıcak Konular

DTP'den başörtüsüne destek yok

28 Ocak 2008 17:27 tsi
DTP Eş Başkanı Emine Ayna, başörtüsü konusu dahil olmak üzere artık hiçbir konuda AK Parti'ye destek vermeyeceklerini söyledi.

Mardin'de partililerle bir araya gelen DTP (Demokratik Toplum Partisi) Eş Başkanı Emine Ayna, kendisine sık sık türbanın yasal veya anayasal sorun olup olmadığı konusunda sorular geldiğini belirterek, "Türkiye'de anayasa sorunu var. Türban anayasal değil özgürlükler sorunudur. Sadece türbanı alıp anayasa üzerinde değişiklik yapamazsınız. Tekçi zihniyetle yapılan anayasanın zihniyeti üzerinden değişiklik yapmak lazım" dedi.

DTP'nin türban konusunda AK Parti'yi desteklemeyeceğini söyleyen Ayna, "Bugün yine Kürt sorununu ve savaşı gündemden düşürmek için türban konusunu gündeme getirdiler. İlginç olan; seçim öncesinde bangır bangır bağıran, ortalığın tozunu dumana katan, erken seçimin yaşanmasına sebep olan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt nerede? Bu yüzden değil miydi? DTP, sadece türban değil artık hiçbir konuda AK Parti'yi desteklemeyecek" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmasında, "Kürtçe'nin önünü açarsak o zaman Lazlar da Çerkezler de ister" sözünü hatırlatan Ayna, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ben öyle düşünmüyorum ama örnek olması anlamında söylüyorum. Öyle diyene o zaman bugün türban özgür olsun dersen, döner sana derler ki, 'Türbanın önünü açarsan bu ülkede Hıristiyan var, Aleviler var, Süryani var; ya onların hakkı ne olacak?' Yani hak ve özgürlükler bir kesime özgü değildir. Özgürlükler ve haklar herkese olmalıdır. Çözüme ise hedeflenen o beş bin insan ölmeden de ulaşılır. Gelin birlikte çözelim. Onları dağa çıkaran nedenleri ortadan kaldıralım. Terör diyerek, terörist diyerek en az beş

bin insanın ölmesini meşrulaştırarak bu sorun çözülmez. Bugün öldürülen her bir can yarın ölmeye hazır onlarca canın doğmasına nedendir".

AK Parti'nin Kürtlerden dillerini serbest bırakacaklarını, onları tanıyacaklarını, onlara ayrı bir kimliğin önünü açacağını söylemesi üzerine bu kadar oy aldığını ileri süren Ayna, "Yoksa makarna ve para dağıtarak bu oyları almadı. AK Parti özgürlükler konusunda Kürtlere hakaret ediyor. Kürtler bu hakareti kabul etmeyecek" şeklinde konuştu.

 8 sütun



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs