En Sıcak Konular

Türbanda gizli oyun

28 Ocak 2008 17:34 tsi
Gürsel Tekin, Erdoğan tribüne oynuyor dedi ve türban niyetini açığa vurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin 26 Ocak Cumartesi günü yapılan CHP İstanbul 32. Olağan İl Kongresi’nde yeniden Başkan oldu.

Tekin'le hem kongreyi, hem de Türkiye'nin gündemini konuştuk. Tekin şunları söyledi:

 ERDOĞAN TRİBÜNE OYNUYOR
 
 Başbakan tabanına sürekli "Bekleyin! Emine ablanız da madur olmuştu!" diyor. Sayın Başbakan tribüne oynuyor? Bundan önce "Türbanın önünü Cumhurbaşkanı kesiyor" diyordu. Şimdi tabanı ona "Cumhurbaşkanı bizde, parlamento bizde, YÖK bizde... Neden bekliyoruz" diyor. Başbakan da biliyor ki MHP ile giriştiği türban çözümü Anayasa Mahkemesi'nden dönecek. Ama o tabanına "bakın ben uğraştım olmadı" diyecek

TEK ADAYLI KONGRE

MHP'de AKP'de tek aday oluyor, CHP'de tek aday olunca neden göze batıyor anlamış değilim. Delegasyonun yüzde 99'u sağolsun beni destekledi. Ama muhalefete alışmalıyız. Benim kongremde mesela muhalif Parti Meclis Üyeleri yarımşar saat konuştu. Ben İstanbul İl Başkanı olduğum müddetçe kavgaya izin vermeyeceğim. Kavga etmek isteyen varsa da onunla omuz omuza iktidara yürümek istiyorum. Enerjimizi kavgayla harcamak istemiyorum.

İLK KEZ ÇÖZÜMLER KONUŞTU

İlk kez bir kongre çözüm kongresine dönüştü. Trafikle, depremle, suyla ilgili tamamladığımız projelerimizi anlattık. Genelde kongrelerde eskiler eleştirilir. Ben bu kongrede kimseyi eleştirmedim, kötülemedim. Tamamen İstanbul'un sıkıntılarına odaklandım.

OKULDA TÜRBANLI, MEZUN OLUNCA BAŞI AÇIK MI OLACAK?

AB sorunu ne oldu? 10 milyon işsiz ne oldu? Güneydoğu perişan aç... Başbakan'ın öncelikli sorunu türban olmamalı. Bu sorunu kendileri yarattılar. Şimdi de çözüm diye saçmalıyorlar. Genç kız üniversiteye türbanla girecek, okuyacak. Savcı olunca, doktor olunca başını mı açacak? Olur mu öyle şey? Liselerde türbanı nasıl engelleyeceksin?  Liseli "ben de takmak istiyorum" dediğinden "hayır" dersen bu insan hakkına aykırı.

MERKEZ BANKASI'YLA İŞ BANKASI BİR Mİ?

 "Merkez Bankası neden taşınıyor" diye karşı çıkanlara "İş Bankası da taşındı" diyorlar. İş Bankası'yla Merkez Bankası bir mi? İş Bankası bir şirket. Para basmıyor. Sabancı neyse, İş Bankası da o. Yarın isterse Ardahan'a taşınır. Ama Merkez Bankası bu ülkesin parasını basıyor. Nasıl bu ikisi kıyaslanır? Merkez Bankası gelince onunla birlikte binlerce kişi de İstanbul'a gelecek. Var mı alt yapın, yolun?

İnternet haber



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs