En Sıcak Konular

Devrilen trende yıkılan hayaller

28 Ocak 2008 17:44 tsi
Kimi 10 gün hasret giderecekti, kimi vatan borcunu ödeyecekti kimileri de...

Kütahya'da devrilen Pamukkale Ekspresi'nde yaşamını yitiren Afyonkarahisarlı İbrahim Levent'in (26), internette tanışıp aşık olduğu kız arkadaşıyla buluşmak için İstanbul'a gittiği anlaşıldı. Dönüşte bir treni kaçıran, diğerine bilet bulamayan ve son olarak bindiği Pamukkale Ekspresi'nde yaşamını yitiren Levent'in cenazesi, dün Sandıklı ilçesi Menteş beldesine getirildi.

Sandıklı Kaymakamı Adnan Kayık ve belde halkının katıldığı cenaze törenine Levent'in İstanbul'a görmeye gittiği internet aşkı da katıldı. Levent'in yakınları, adı Mücella olduğu öğrenilen genç kızın görüntüsünün alınmaması için etrafına etten duvar ördü. Yoğun kar yağışı altında kılınan namazın ardından Levent'in cenazesi toprağa verildi.

10 gün hasret giderecekti
Tren kazasında ölen yolculardan Yusuf Açıkgöz (28), memleketi Afyonkarahisar'da toprağa verildi.
İstanbul'da bir inşaat şirketinde çalışan evli ve bir çocuk babası Açıkgöz ve 8 akrabası, inşaat tamamlanınca başka bir müteahhitle 5 Şubat'ta yeni bir inşaatta işbaşı yapmak üzere anlaştı. Açıkgöz ve akrabaları aradaki 10 günlük süreyi Afyonkarahisar'daki evlerinde geçirmek üzere bindikleri trende kaza geçirdi. Açıkgöz'ün cenazesi dün Çay ilçesine bağlı Koçbeyli beldesinde toprağa verildi. Eşinin ardından ağıtlar yakan Meryem Açıkgöz'ü yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Bayrağı tabutuna serildi
Kaza kurbanlarından Denizlili İbrahim Doğan'ın (21) 20 gün sonra askere gideceği öğrenildi. Doğan'ın cenaze namazı Denizli Fatih mahallesindeki Merkez Efendi Camii'nde yapıldı. Abla Nezire Doğan, askere giderken vermek için aldığı Türk Bayrağı'nı kardeşinin tabutuna örttü. Cenazede fenalaşan baba Mustafa Doğan'ı yakınları güçlükle sakinleştirildi. Doğan, kazada bir kusur olduğunu düşünmediğini, Devlet Demir Yolları aleyhine de dava açmayacağını söyledi.

Gölcük'ü unutamadı
Ardından acı bir hayat hikayesi bırakan kaza kurbanlarından Cengiz Güler, eşinin memleketi Honaz'da toprağa verildi. Güler'in annesi Bahtiyar, babası Hamdi ve kardeşi Oğuz 1999 Marmara depreminde Gölcük'te can verdi. Yıllarca Honaz Meslek Yüksek Okulu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Güler, baba ocağını unutmadı ve 1.5 yıl önce tayinini Gölcük Meslek Yüksekokulu'na çıkarttı. Güler, sömestr tatilini fırsat bilip eşi Cavide ve kızı Ceren'le (8) Honaz'a gelirken kazada can verdi Honaz Çarşı Camii'ndeki cenazede güçlükle ayakta durabilen Cavide Güler'e sakinleştirici iğneler yapıldı. Minik Ceren ise cenazeye getirilmedi. Kayınvalide Cennet Kepenek, “Ona 'Gölcük'e gitme' dedik. Baba ocağı olduğunu, gitmek istediğini söyledi. Şu dünyada gülemedi çocuğumuz'' diyerek gözyaşı döktü.

Aktif haber



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,606 µs