En Sıcak Konular

Çar ve çariçeler Rusya'da iktidar istiyor!

28 Ocak 2008 19:00 tsi
Çar ve çariçeler Rusya'da iktidar istiyor!
Rusya Seçim Komisyonu Başkanı Vladimir Çurov, "Dört "çariçe" ve bir de "çar" bulunuyor. Ancak başvurularını kabul etmedik" dedi.

Rusya Seçim Komisyonu Başkanı Vladimir Çurov, 2 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri adaylık başvuru sürecinin sonuçlarını açıkladı.
Vladimir Çurov, düzenlemiş olduğu basın toplantısında 2 Mart seçimlerinde dört adayın devlet başkanlığı için mücadele etme hakkı kazandığını ve seçim propogandası sürecinin 2 Şubat'ta başlayacağını söyledi.

Çurov, Eski Başbakan Mihail Kasyanov'un adaylık başvurusunun Kremlin'in talimatıyla reddedildiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu vurguladı. Çurov, "Rusya yasaları Kremlin'e Merkezi Seçim Komisyonu'na talimat vermesine izin vermiyor. Aranızda Kasyanov'un topladığı imzaların yüzde 13'ünden fazlasının sahte olduğuna inanmayan varsa Seçim Komisyonu'na uğrayarak bizzat bu imzaları kontrol etme hakkına sahiptir. Bence imza denetiminin yasalara uygun şeklide yapıldığından kimse kuşku duymamalı" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adaylığı için şimdiye kadar 109 başvuru aldıklarını ve sürenin dolmasına rağmen başvuruların halen devam ettiğini kaydeden Çurov, "Başvuruda bulunanlar arasında dört "çariçe" ve bir de "çar" bulunuyor. Kendilerini Rusya imparatorluğunun varisleri olarak isimlendiren bu kişiler, sadece başvurularının resmi olarak kabul edilmesini talep etmekteler" ifadelerini kullandı.

Adaylık başvurusunda bulunanlar arasında bir valinin de olduğuna dikkat çeken Çurov, ismini açıklamadığı söz konusu valinin 4 cümlelik başvuru mektubunda 5 gramer hatası yaptığını da sözlerine ekledi.

Diğer bir uyanık vatandaşın ise başvuru dilekçesinde kendisine general ünvanı ve büyük miktarda para verilmesini talep ettiğine de dikkat çeken Çurov, "Söz konusu kişi, bize yolladığı mektubun kopyasını Birleşmiş Milletler ve NATO'ya da gönderdiğini beyan ediyor. Bakalım batılı kurumlar bu espriyi nasıl algılayacak" dedi.

Basın toplantısı sırasında yabancı gözlemcilerin 2 Mart seçimlerine katılması için resmi davetiyeleri de imzalayan Çurov, 2 Mart seçimlerinde yaklaşık 400 yabancı gözlemcinin ve bin 500 basın mensubunun görev yapacağını da sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi 2 Mart seçimlerinde Putin'in halefi Dmitriy Medvedev'e karşı Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, Komünist Parti lideri Gennadiy Zyuganov ve Demokrat partili lider, Andrey Bagdanov mücadele edecek.

yenişafak



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,346 µs