En Sıcak Konular

''TRT 40 yıl sonra milletiyle barıştı!''

28 Ocak 2008 20:01 tsi
''TRT 40 yıl sonra milletiyle barıştı!'' TRT'de yayınlanan programa, sosyolog - yazar Fatma K. Barbarosoğlu'nun konuk olarak davet edilmesi, Akşam gazetesinde eleştirel bir üslupla yer aldı... Konusunda uzman başıörtülü bir bayanın TRT'deki bir programa konuk olması, haber midir?.. Ahmet Böke

Ahmet Böken / Samanyoluhaber

Konusunda uzman başıörtülü bir bayanın TRT'deki bir programa konuk olması, haber midir?

Türkiye'nin önde gelen medya gruplarından birinin yazılı basındaki temsilcisi AKŞAM Gazetesi. Gerek mutfağında, gerekse köşelerinde önemli isimleri barındırıyor. Ama maalesef, uzun yıllar toplumun her kesimine aynı mesafede durmayı bilen ve özgürlüklerden yana olmayı ilke edinen bu kitle gazetesi, son yıllarda katı bir taraflılık tavrı sergiliyor.

İktidara muhalefet edeceğim derken -aynı zamanda kendi potansiyel müşterisi olan- geniş halk kitlelerinin özgürlük taleplerine karşı da hoşgörüsüz bir gazetecilik yapıyor.

Bunun en somut ve göreni acı acı tebessüm ettiren örneği, AKŞAM'ın pazar günü yayınlanan nüshasıydı.

"Türban önce TRT'ye girdi." şeklindeki manşette, TRT'de yayınlanan "Enine boyuna" adlı programa, sosyolog - yazar Fatma K. Barbarosoğlu'nun konuk olarak davet edilmesi, eleştirel bir üslupla duyuruluyordu.

"... önceki gün TRT’de yayınlanan bir programa türbanlı bir sosyoloğun davet edilmesi, türbanın çoktan kamusal alana da girdiğini gözler önüne serdi." AKŞAM

Akşam'ın haberinde TRT'nin elini çabuk tutarak "türban" tartışmalarına dahil olduğu ve tartışmalı bir ilke imza attığı yorumu yapılıyordu.

Ve yine Akşam'a göre, milletin vergileri ve elektrik faturalarından kesilen yüzdelerle ayakta duran, hedef kitlesi de yine milletin kendisi olan TRT televizyonunda, başörtülü bir konuğa yer verilmesi, izleyenlerden çok ama çok büyük tepki görmüştü.

İşte "haber" bu efendim. Türkiye'de yaşıyan başı örtülü milyonlarca bayandan birinin (hem de oldukça iyi eğitimli ve aydınlık zihinli bir Hanımefendi'nin) KONUK olarak (sunucu veya TRT çalışanı değil), devlet televizyonunda boy götermesi, AKŞAM'a göre manşete taşınacak kadar önemli bir haber. Hatta bir KAMUSAL ALAN İHLALİ.

Ben TRT'nin program konuğu seçerken, türbanlı/türbansız ayrımı yapıp, yapmadığını bilmiyorum. Ama anlaşılan AKŞAM'da çalışanlar, bunun çetelesini tutuyorlar. Madem kendilerine böyle bir misyon edinmişler, keşke bu zahmetli mesaiyi şöyle bir finalle noktalasalardı diye düşünüyorum.

Keşke deselerdi ki;

"TRT 40 YIL SONRA MİLLETİYLE BARIŞTI''

Tam 40 yıldır devam eden anlamsız, çağdışı, bağnaz ambargo sona erdi. "Enine boyuna" adlı programa katılan Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fatma K. Barbarosoğlu, yıllardır devam eden başörtüsü engeline takılmadan, ekranda görüşlerini dile getirdi. TRT'nin bu açılımı bazı marijinal grupları rahatsız etse de geniş kitlelerden büyük destek gördü. Devlet televizyonunun bu adımı, ülkedeki huzur, barış ve özgürlük ortamına katkı açısından, önemli bir açılım olarak değerlendirildi."

İşte o zaman bu haber AKŞAM gibi genel okur kitlesine yayın yapmayı ilke edinen (belki de bizim öyle sandığımız), bir gazetenin manşetinde çok şık duracak, büyük de ilgi görecekti.

Ayrıca böyle bir haberin Türkiye'nin aydınlık geleceğine de mühim bir katkısı olacaktı.

Söyler misiniz, yayınlanan haliyle, o haber neye yaradı?

 



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs