En Sıcak Konular

'Sarkisyan kazanırsa savaş çıkar'

28 Ocak 2008 20:46 tsi
'Sarkisyan kazanırsa savaş çıkar'
Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı Ermenistan'da siyasal atmosfer giderek gerginleşirken, muhalefetin adayı Petrosyan 'savaş çıkacak' iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı Ermenistan'da siyasal atmosfer giderek gerginleşirken, muhalefetin en şanslı adayı olarak gösterilen ülkenin ilk cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan, iktidara ve iktidarın adayı başbakan Serzn Sarkisyan'a yönelik eleştirilerini artırarak, ''Sarkisyan'ın seçilmesi durumunda Yukarı Karabağ'da savaş olasılığı artar, ekonomik ve siyasal blokajda olan Ermenistan bunu kazanamaz'' dedi.
   
 Merkezi başkent Erivan'da bulunan Mediamax Ajansı'nın haberine göre Levon Ter Petrosyan, seçmenlere yönelik konuşmasında, ''seçimin yapılacağı 19 Şubat'ta seçmenlerin ya kurtuluş yolunu, veya Sarkisyan'ı destekleyerek kaçınılmaz yıkımı seçecekleri'' uyarısında bulundu.
    
Sarkisyan'ın seçilmesi durumunda ülkede olumlu herhangi bir gelişme olmayacağını, şimdiki kötü yönetimin daha da güçlenerek işbaşında kalacağını savunan Ter Petrosyan, ''bugünkü yönetimin sürmesi durumunda zenginlerin daha zengin, yoksulların daha yoksul olacağı, ekonomide oluşturulan tekelin küçük ve orta ölçekli işletmeler için tehlike oluşturacağı, gümrük, vergi ve güvenlik kurumlarındaki zorbalık ve yasadışı eylemlerin süreceği, yurtdışına göçün sürerek ülkenin demografik yapısında yıkıma yol açacağı'' uyarılarını dile getirdi.
    
Ermenistan Parlamentosu'na 1999 yılında yapılan silahlı baskını hatırlatan Ter Petrosyan, bu tür eylem ve entrikaların petrol ve doğalgaz ithal edilmesiyle ilişkili biçimde olduğunu dile getirerek, bunların artarak süreceğini ileri sürdü.
    
Seçilmesi durumunda anayasal düzenin yeniden sağlanması, demokratik özgürlüklerin tamamlanması, hukuk düzeninin kurulacağı, yapıcı dış politika izleneceği vaadlerini de sıralayan Ter Petrosyan, ekonomik gelişme için önemli adımlar atılacağını da kaydetti.
    
Ortalama ücret ve emekli maaşlarının 5 yıl içinde 3-4 kat artırılacağını ileri süren Ter Petrosyan, ayrıca eski Sovyet döneminden kalan iç borçlanmanın geri ödenerek kapatılacağını, genel af ilan edileceğini de bildirdi.
    
 
BÖLGE SEÇİM OFİSLERİNE SALDIRI
    
Öte yandan Ter Petrosyan ile muhalefet adayları arasında yer alan eski parlamento başkanı Artur Bağdasaryan'ın kimi bölge seçim ofisleri saldırıya uğradı.
   
Kimliği belirlenemeyen kişilerce yapılan saldırıda, seçim pankartları, resimleri ve ofis eşyaları parçalandı.     Seçim kampanyaları sırasında bölge ziyaretleri de yapan Ter Petrosyan'ın kimi gösteri ve mitinglerinde Ter Petrosyan ve Sarkisyan yanlıları arasında zaman zaman arbede yaşanıyor.
    
Ter Petrosyan, kampanya konuşmalarında ağırlıklı olarak iktidara ve Sarkisyan'a sert eleştiriler yöneltirken, Sarkisyan da son günlerdeki konuşmalarında Ter Petrosyan'ı eleştirmeye başladı.
    
Cumhurbaşkanının ilk turda seçilemeyeceğini ileri süren siyasal gözlemcilere göre, 2. tur da Ter Petrosyan ile Sarkisyan arasında yapılacak.
 
haber7



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,323 µs